Dopaj Rusia. Vladimir Putin: "Imbecil"

- Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit marţi "imbecil" care "trebuie trimis la închisoare" pe fostul director al laboratorului antidoping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, cel care l-a acuzat că a jucat un rol crucial în dopajul instituţionalizat din Rusia, relatează AFP. 

"Acum, îl au pe acest imbecil de Rodcenkov (refugiat în SUA - n. r.). Omul acesta are clar probleme cu legea (...), trebuie trimis la închisoare", a declarat Putin într-o conferinţă cu înalţi responsabili ai campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din luna martie. 

Putin a recunoscut după aceea că scandalul care afectează ţara sa "este din vina noastră, au existat cazuri de dopaj în Rusia". 

"Acesta este adevărul şi vreau ca auditoriul şi toată ţara să-l ştie. Au existat însă astfel de exemple (de dopaj - n. r.) pe toată planeta, dar nu sunt scoase în faţă şi dramatizate", a spus Putin. 

"Sportul, mişcarea olimpică, nu trebuie transformate în curtea unui fel de bucătărie politică murdară", a continuat el. 

Acuzații pentru Putin 

Într-un interviu difuzat luni seara de postul german de televiziune ARD, Rodcenkov a afirmat că doar Putin avea puterea să le ordone serviciilor speciale (FSB) să organizeze sistemul de dopaj pus în aplicare în Rusia. 

"Este o nouă defăimare, care nu se bazează pe nicio dovadă", a reacţionat marţi, înaintea lui Putin, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. 

Scandalul de dopaj cu care se confruntă Rusia i-a atras acestei ţări excluderea de la JO de iarnă 2018, programate luna viitoare la PyeongChang. 

Rodcenkov a fost urmărit de justiţia rusă în februarie 2011 pentru că a încercat să le vândă produse dopante unor sportivi. După inculparea sa, el a încercat să se sinucidă, înainte de a fi internat într-un spital de psihiatrie. Ulterior, el a redevenit simplu martor în această afacere în urma căreia sora sa, Marina Rodcenkova, a fost condamnată, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel