Dopaj Rusia. Autoritățile recunosc

Bogdan Bolojan / 28 dec 2016 / 09:44 Salveaza PDF Comentarii

Rusia a recunoscut pentru prima oară, prin intermediul unuia dintre responsabilii săi însărcinați cu lupta antidoping, existența unui sistem de dopaj pe scară largă, informează cotidianul New York Times. 

"A fost o conspirație instituțională", a declarat directorul general al Agenției ruse antidoping (RUSADA), Anna Anțeliovici, pentru cotidianul american.

Doamna Anțeliovici și alți oficiali ruși intervievați de publicația newyorkeză au respins, însă teza unui sistem de dopaj instaurat de statul rus, asigurând că nu a existat nicio implicare din partea conducătorilor ruși în acest caz.

În cel de-al doilea său raport realizat la solicitarea Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) și publicat la începutul lunii decembrie, juristul canadian Richard McLaren a făcut referire la un sistem de dopaj de stat în Rusia, lucru contestat de autoritățile de la Kremlin.

Raportul a subliniat existența "unei conspirații instituționale" pusă în aplicare cu participarea Ministerului Sportului, a Agenției ruse antidoping și a laboratorului antidoping de la Moscova, alături de FSB (serviciile secrete), toate în beneficiul a peste 1.000 de sportivi din cadrul a 30 de discipline, notează Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25