Donatorii de sânge primesc un cadou inedit: o plimbare cu Ferrari

Un tânăr afacerist din Satu Mare vrea să-i încurajeze pe oameni să doneze sânge, oferindu-le o plimbare cu un Ferrari.

La 25 de ani, deținător al unei firme de IT, bărbatul se poate lăuda cu mai multe mașini scumpe, printre care și un Ferrari. Astfel, el s-a gândit să le facă un cadou tutror celor care merg să doneze sânge, în încercarea de a încuraja acest gest.

"Mă bucur foarte mult că pot să ofer ocazia acestor tineri să se plimbe cu o asemenea mașină după ce au donat sânge. Mașina este un Ferrari F12 Berlinetta, cu un motor de 6300 de centrimetri cubi, V12, de 740 de cai", a precizat proprietarul mașinii Ferrari, potrivit presasm.ro.

Condiţiile minime pentru donare sunt: vârsta între 18 şi 60 de ani, greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii), să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit de hepatită - de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloza, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii, pentru femei să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în cea menstruală (trebuie să treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei).

Donatorii vor trebui să aibă cartea de identitate şi micul dejun consumat (un sandwich cu carne slabă, legume şi fructe consistente).

De asemenea, este important să nu fumeze înainte şi după donare, timp de o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel