Donald Tusk, discurs la Ateneu. Radu Herjeu, remarcă

Bogdan Cotigă / 10 ian 2019 / 22:01 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Descriere foto: Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru al CNA, are o concluzie amară după seria de discursuri de la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE de către România. 

"Nu l-am auzit pe Pan Tusk zicând unele-altele în românește. Dar mă amuză cum unii spun că vorbește mai bine decât Iohannis, iar alții, mai bine decât Dăncilă. De fapt, nu e nimic amuzant în asta. Din atât de multe motive!", a scris Herjeu pe Facebook. 

Donald Tusk a susținut un discurs impresionant în limba română, fiind aplaudat la scenă deschisă de toți cei prezenți. „România are puterea de a fascina”, a spus el.

Tusk, discurs unic

 

Preşedintele Consiliului European şi-a exprimat încrederea că țara noastră va interpreta „cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română” în timpul celor şase luni în care România va exercita preşedinţia română a Consiliului UE.

În discursul său rostit integral în limba română, Tusk şi-a exprimat convingerea că România va face tot posibilul pentru apărarea intereselor Europei. „Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului 'Omul sfinţeşte locul'. Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor”, a subliniat oficialul european.

A citat din Nichita Stănescu, Mircea Eliade, Andrei Pleşu.

„Am încredere, de asemenea, că veţi acorda importanţa necesară respectării regulilor. În această lume în transformare rapidă, în care viitorul ne surprinde zi de zi, respectarea regulilor şi ataşamentul faţă de principii vor juca un rol esenţial. După cum spunea Nichita Stănescu într-o frumoasă poezie:

Se apropie viitorul, se aude, se vede

Gândurile pe care le trimit spre el

se-ntorc mai repede ca altădată.

Şi-mi trec scântei şuierând în viteză

prin suflet, vestindu-l întruna.


VEZI ȘI:

Tusk a lăsat sala fără cuvinte! Ropote de aplauze după gestul făcut

Tusk: Prima mașină a socrului meu, o DacieTe-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26