Donald Tusk, avertisment teribil: Ar putea fi fatal pentru UE

Uniunea Europeană nu trebuie să lase Marea Britanie să profite de ieșirea din blocul comunitar pentru că ar putea inspira și alte state să-i urmeze exemplul, a declarat președintele Consiliului European Donald Tusk, relatează Reuters.

Britanicii au votat la referendumul organizat luna trecută pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, militanții pro-Brexit susținând că este necesar ca țara să stabilească limite privind imigrația. Însă, liderii europeni au făcut clar că dacă Marea Britanie vrea să aibă în continuare acces la piața unică europeană, trebuie să accepte inclusiv libera circulație a persoanelor.

'Nimeni nu ar trebui să aibă dorința de a-i pedepsi, de a-i umili (pe britanici) pentru ceea ce ne-au făcut', a declarat Tusk pentru săptămânalul polonez Polityka într-un interviu publicat miercuri.

Însă, dacă părăsirea blocului comunitar devine un model atractiv de consolidare a poziției unei țări, atunci și alte state vor dori să facă la fel, a mai spus el.

"Nu-i putem îndepărta de noi, însă nu-i putem lăsa să profite de Brexit, pentru că ar putea fi letal pentru UE', a subliniat președintele Consiliului European.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică pentru ZDF că Marii Britanii nu i se va permite să 'aleagă' ceea ce vrea din relația cu UE și să respingă aspectele care nu-i plac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel