Donald Trump - Vladimir Putin, summit. Data oficială

Vladimir Putin și Donald Trump
Vladimir Putin și Donald Trump

Donald Trump și Vladimir Putin se vor întâlni la Helsinki, pe 16 iulie, pentru a discuta problemele de securitate națională și implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. 

„Preşedintele Donald J. Trump şi preşedintele Vladimir Putin al Federaţiei Ruse se vor întâlni pe 16 iulie 2018 la Helsinki, în Finlanda. Cei doi lideri vor discuta despre relaţiile dintre Rusia şi SUA şi alte probleme de securitate naţională”, se arată într-un comunicat al Casei Albe, scrie news.ro.

Aceasta este ultima dintr-o serie de discuţii diplomatice ale preşedinţilor americani cu liderii ruşi ţinute la Helsinki - capitala Finlandei a fost gazda întâlnirii lui Gerald Ford cu Secretarul General al URSS, Brezhnev în 1975, preşedintelui George H.W. Bush cu preşedintele sovietic Mikhail Gorbachev în 1990 şi a lui Bill Clinton cu Boris Yeltsin în 1997.

Diplomaţi ruşi şi americani de rang înalt urmează să se întâlnească pentru a pregăti summitul, a anunţat joi Moscova, scrie The Associated Press.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov urmează să se întâlnească cu secretarul de Stat Mike Pompeo în două săptămâni, a anunţat joi adjunctul său Serghei Riabkov, citat de agenţii ruse de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel