Forum Davos: Donald Trump şi Theresa May, 'relaţie excelentă'

Forum Davos: Donald Trump şi Theresa May au discutat la Davos despre 'relaţia excelentă' americano-britanică, în perspectiva Brexitului.

Preşedintele american Donald Trump nu a ezitat joi la Davos să salute relaţia sa excelentă cu premierul britanic Theresa May, încercând vizibil să întoarcă pagina după luni de tensiuni, şi au evidenţiat perspectivele relaţiilor economice dintre SUA şi Marea Britanie după ce aceasta din urmă va părăsi Uniunea Europeană, relatează agenţiile internaţionale de presă.

'Cred că suntem pe aceeaşi lungime de undă pe toate planurile', a afirmat Trump la încheierea unei întrevederi bilaterale. 'Există oameni care nu cred aceasta, dar pot să vă spun că am un imens respect pentru premier şi activitatea sa', a declarat Donald Trump, care participă joi şi vineri la Forumul Economic Mondial în renumita staţiune de ski. 'Este o mare plăcere să vă văd', a spus Theresa May.

'Am avut o discuţie excelentă. Relaţia dintre Marea Britanie şi SUA rămâne excelentă', a subliniat premierul britanic. Aceste declaraţii aparent contrastează cu atacurile virulente ale preşedintelui SUA împotriva premierului Theresa May, anul trecut, via Twitter. Donald Trump a complicat şi mai mult 'relaţia specială' americano-britanică, refuzând recent să vină la inaugurarea noii ambasade americane la Londra, motivând că administraţia Obama a cheltuit inutil prea mulţi bani pentru noul sediu.

Trump, vizită în Marea Britanie

Totuşi, o declaraţie de presă emisă de biroul premierului May după întrevederea cu Trump menţionează că au convenit asupra unei vizite pe care preşedintele SUA o va efectua în Marea Britanie în cursul acestui an.

Imprevizibilul Trump a părut joi că este în acord cu Forumul de la Davos, eveniment cunoscut ca fiind o mare pledoarie a liberului schimb şi a multilateralismului consensual, el subliniind relaţiile comerciale dintre cei doi aliaţi. Donald Trump a vorbit şi despre încheierea unui acord economic bilateral între Londra şi Washington după Brexit, acord care în opinia sa va spori enorm schimburile comerciale între cele două ţări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel