Donald Trump, scutit de pe lista americanilor care au primit interdicție de la ruși

Fostul Președinte al SUA, Donald Trump
Fostul Președinte al SUA, Donald Trump

Moscova a publicat lista care conține numele a 963 de personalități americane cărora li se interzice intrarea pe teritoriul Federației, ca răspuns la „acțiunile ostile” ale Washingtonului.

Moscova a publicat lista care conține numele a 963 de personalități americane cărora li se interzice intrarea pe teritoriul Federației ca răspuns la „acțiunile ostile” ale Washingtonului, potrivit Europa Today.

Lista îi include pe Joe Biden, fiul acestuia, Hunter, vicepreședintele Kamala Harris, șeful CIA William Burns și Mark Zuckerberg de la Facebook, însă nu și pe fostul președinte, Donald Trump. Exluderea de pe listă a lui Donald Trump, tocmai în centrul discuției Russiagate pentru presupusa intervenție a Moscovei în campania sa electorală, este surprinzătoare.

Dintre toate personalitățile care au făcut parte din administrația republicană anterioară, singurul care a fost sancționat de ministerul rus de externe este fostul secretar de stat Mike Pompeo.

Președintele Camerei Nancy Pelosi, liderul majorității democrate din Senat Chuck Schumer și minoritatea republicană din Camera, Kevin McCarthy, sunt și ei pe listă, dar nu și liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell.

Pe aceeași listă se mai regăsec secretarul de stat Antony Blinken, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, fostul secretar de stat Hillary Clinton și Jen Psaki. 

”Rusia nu caută confruntarea şi este deschisă unui dialog sincer, respectuos, diferenţiind poporul american care întotdeauna s-a bucurat de respectul nostru,  de autorităţile SUA, care încurajează rusofobia, şi de aceia care le servesc. Tocmai aceste persoane se regăsesc pe lista neagră rusă”, adaugă Ministerul de Externe al Moscovei. 

Citește și...

Rusia recunoaște oficial că întâmpină probleme grave: Sancţiunile internaţionale au „stricat practic" logistica în ţară

„Sancţiunile impuse Rusiei... au rupt practic toată logistica din ţara noastră. Şi trebuie să căutăm noi coridoare logistice", a declarat Vitaly Savelyev, aflat într-o vizită în oraşul portuar Astrakhan din sudul Rusiei, la Marea Caspică, a anunţat agenţia de presă de stat TASS, citată de Al Jazeera.

Noile coridoare pentru transportul de mărfuri includ o rută nord-sud care trece prin două porturi din Marea Caspică: Olya şi Makhachkala.

Comentariile ministrului au fost o recunoaştere rară din partea Kremlinului că sancţiunile menite să paralizeze economia Rusiei au un efect...Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel