Donald Trump, schimbare de viziune față de Uniunea Europeană

Președintele american, Donald Trump, care în trecut și-a exprimat satisfacția pentru decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, a insistat joi asupra dorinței sale ca blocul european să rămână puternic, transmite AFP.

"O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de președinte al Statelor Unite", a declarat Donald Trump în cursul unei conferințe de presă organizate, la Casa Albă, în comun cu premierul italian, Paolo Gentiloni.

"După părerea mea mea, este foarte importantă pentru Statele Unite. Dorim asta. O vom ajuta să fie puternică și asta va fi în folosul lumii întregi", a adăugat el.

La începutul lunii aprilie, liderul administrației americane a felicitat blocul european pentru că a realizat "o treabă foarte bună" strângând rândurile după șocul deciziei Marii Britanii de a ieși din UE.

Declarații în totală contradicție cu ce afirmase în ianuarie: "Și alte țări vor părăsi" UE urmând exemplul Londrei, a prezis el.

Donald Trump intenționează să se deplaseze la sfârșitul lunii mai în Europa, pentru prima dată de la instalarea la Casa Albă. El urmează să participe la summitul NATO, la 25 mai la Bruxelles, apoi la cel al țărilor din G7, la Taormina, în Sicilia, la 26 și 27 mai.

Cu ocazia acestei vizite în Italia, Donald Trump și-a exprimat joi "nerăbdarea" de a se întâlni cu papa Francisc, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel