Donald Trump, pus la colț de liderii UE la Malta. Theresa May, criticată

Liderii europeni au lansat, la summit-ul de la Malta, o serie de atacuri la adresa lui Donald Trump din cauza retoricii sale anti-UE, acuzându-l de lipsă de respect.

De altfel, aceștia au respins categoric tentativele premierului Theresa May de a se poziționa ca o punte de legătură cu noul președinte SUA.

Comportamentul lui Donald Trump a fost disprețuit de premieri și președinți, iar Francois Hollande a avertizat că nu va exista un viitor pentru relațiile dintre Europa și SUA, "dacă acest viitor nu este definit în comun".

La un prânz de lucru la discuțiile din capitala malteză, premierul britanic a făcut apel la liderii europeni să lucreze "constructiv și cu răbdare cu Donald Trump". Liderii UE au criticat această abordare, iar Dalia Grybauskaitė, președintele din Lituania, a spus că nu este nevoie de un pod de legătură pentru că ei "comunică pe Twitter cu americanii", scrie Theguardian.

Șefii de stat şi de guverne UE au căutat, la Valletta, o poziție comună în abordarea lui Donald Trump, în contextul în care se tem că președintele american își va transpune retorica în politici în domeniul migraţiei şi refugiaţilor.

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat că Trump, în primele sale două săptămâni de mandat, "a întreprins suficiente acţiuni care sunt îngrijorătoare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel