Urmărește emisiunea live



Donald Trump, preşedinte SUA: Este o amenințare

Grupul șiit libanez Hezbollah reprezintă o "amenințare" pentru întregul Orient Mijlociu, a spus președintele SUA, Donald Trump.

"Hezbollah este o amenințare pentru statul libanez, poporul libanez și întreaga regiune", a afirmat Donald Trump, subliniind faptul că acest grup "continuă să-și sporească arsenalul militar, amenințând să provoace demararea unui nou conflict cu Israelul".

Președintele SUA a condamnat, de asemenea, "sprijinul Iranului" pentru Hezbollah, care "alimentează o catastrofă umanitară în Siria".

Washingtonul consideră de mulți ani grupul șiit Hezbollah drept o "organizație teroristă".

Lupta împotriva terorismului, soarta refugiaților în Liban și ajutorul american pentru forțele armate libaneze au fost în centrul discuțiilor la întâlnirea de marți în Biroul Oval între Trump și Hariri.

În fața presei, președintele american a felicitat armata libaneză pentru că "protejează frontierele Libanului și împiedică gruparea jihadistă Statul Islamic și alți teroriști să pună piciorul în această țară".

[citeste si]

"Armata SUA a fost mândră să contribuie la această luptă și vom continua să o facem", a asigurat Trump, fără a preciza totuși termenii asistenței militare pe care SUA ar urma s-o acorde Libanului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel