Donald Trump laudă Nigeria pentru interzicerea Twitter. În mandatul său voia să interzică Facebook

Facebook Donald Trump
Facebook Donald Trump

Donald Trump s-a arătat solidar cu Nigeria după ce guvernul țării a interzis Twitter.

Conform BBC, fostul președinte american, Donald Trump, a lăudat guvernul nigerian pentru interzicerea rețelei de socializare în țară, după ce Twitter a șters o postare a președintelui Muhammadu Buhari pentru că a încălcat legile platformei.

„Cine sunt ei să spună ce e bun și ce e rău, dacă ei înșiși sunt răi?”, a întrebat Donald Trump, într-un comunicat de presă. Acesta a adăugat că susține ca țările să interzică atât Twitter, cât și Facebook, pentru că aceste platforme de socializare nu ar permite „vorbirea liberă și deschisă”.

Ce s-a întâmplat în cazul lui Donald Trump?

Trump a fost interzis de ambele rețele de socializare la începutul acestui an, după ce postările sale ar fi incitat la violență în timpul asediului asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie. În timp ce Twitter a spus că interdicția fostului președinte american de pe platforma sa este permanentă, Facebook a anunțat că suspendarea conturilor lui Trump, printre care și cel de Instagram, va dura cel puțin doi ani.

Ce s-a arătat în comunicatul lui Trump?

„Felicitări Nigeriei care tocmai a interzis Twitter pentru că l-au cenzurat pe președinte”, a transmis Trump, marți. Acesta a sugerat că trebuia să fi interzis Facebook cât încă mai era președinte, însă șeful companiei, Mark Zuckerberg, îl lingușea. „Mă tot suna și venea la Casa Albă la cină, spunându-mi cât de tare sunt”, se mai arată în comunicatul republicanului.

Facebook vrea să interzică discursul urii când vine de la politicieni

Facebook era gata să anunțe săptămâna trecută că nu va mai permite politicienilor să încalce regulile platformei Conform The Washington Post, rețeaua de socializare înființată de Mark Zuckerberg plănuia să nu mai permită politicienilor să încalce politicile împotriva discursului urii ale companiei, după ani întregi în care a fost prea permisivă cu aceste personaje.

De la alegerile din 2016 din Statele Unite ale Americii, compania a făcut un test al discursului politic care a cântărit valoarea de știre a declarațiilor politicienilor cu potențialul de a cauza rău. Acum, Facebook dorește să nu mai ia în calcul valoarea de știre a declarațiilor politice dacă acestea sunt dăunătoare, spune o persoană din interiorul firmei care s-a adresat jurnaliștilor în mod anonim pentru că nu are voie să discute public aceste lucruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel