Donald Trump: Kim Jong-Un este un "nebun cu arme nucleare"

Donald Trump a afirmat despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un, în cursul unei discuții telefonice purtate la sfârșitul lunii aprilie cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, că este "un nebun cu arme nucleare", Washington Post, citat de AFP.

"Nu putem lăsa așa în libertate un nebun cu arme nucleare", a declarat Donald Trump în cursul conversației din 29 aprilie.

"Avem o mare putere de foc, mai mare de 20 de ori decât a lui, dar nu dorim să o utilizăm", a adăugat el în legătură cu Coreea de Nord, care și-a înmulțit tirurile cu rachete balistice și a efectuat două teste nucleare anul trecut.

Trei zile mai târziu, Donald Trump declara, totuși, pentru agenția Bloomberg că ar fi "onorat" să îl întâlnească pe liderul nord-coreean, al cărui program de înarmare nucleară face obiectul sancțiunilor internaționale, "dacă sunt întrunite condițiile".

[citeste si]

Trump a căutat astfel să afle de la Duterte dacă liderul comunist este "stabil sau instabil" psihic, potrivit Washington Post.

El s-a declarat însă bucuros de fiecare dată când Coreea de Nord ratează testele sale balistice. "Toarte aceste rachete se prăbușesc. Asta este o veste bună", a afirmat Donald Trump, potrivit unei transcrieri a conversației cu președintele filipinez, redactată la 2 mai.

Rodrigo Duterte a răspuns că liderul de la Phenian "se joacă cu bombele lui, jucăriile lui" și a sugerat "că nu este sănătos la cap" și că "poate deveni nebun la un moment dat".

Când președintele american l-a întrebat pe Duterte dacă Beijingul are vreo "putere" asupra lui Kim Jong-Un, omologul său filipinez i-a răspuns că "da, în cele din urmă, ultima carte, asul, este cu China. Numai cu China".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel