Donald Trump își face partid. Au avut loc primele discuții

Donald Trump și-ar putea face partid.
Donald Trump și-ar putea face partid.

Presa din Statele Unite a scris despre Donald Trump că a avut mai multe discuții în ultimele zile despre înfiinţarea unui nou partid.

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a discutat în ultimele zile cu diverşi consilieri despre formarea unui nou partid politic, potrivit unor persoane avizate în legătură cu această problemă, într-un efort de a continua să exercite influenţă după ce va pleca de la Casa Albă, informează Wall Street Journal (WSJ) în ediţia sa de miercuri, scrie Agerpres. 

Trump a discutat despre această chestiune cu mai mulţi consilieri şi alte persoane apropiate, săptămâna trecută. Preşedintele a spus că ar dori ca noul partid să se numească "Patriot Party, potrivit surselor de informaţie ale WSJ.

Donald Trump, în conflict



Donald Trump a intrat în conflict în ultimele zile cu mai mulţi republicani de prim rang, printre care liderul majorităţii din Senat, Mitch McConnell, care a declarat marţi că preşedintele în exerciţiu este de vină pentru că a provocat sângerosul asalt asupra Capitoliului, din 6 ianuarie.

Sondajele arată însă că Donald Trump continuă să fie susţinut de membri de rând ai Partidului Republican, notează WSJ.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Va face sau nu un partid?



Nu este foarte clar cât de hotărât este Donald Trump să formeze un nou partid, ceea ce ar presupune o importantă investiţie de timp şi resurse. Preşedintele Trump are o bază largă de susţinători, dintre care unii nu au fost puternic implicaţi în timpul campaniei lui Trump din 2016.

Terţe partide eşuează de obicei să atragă suficient sprijin pentru a juca un rol major în alegerile naţionale. Orice efort pentru înfiinţarea unui nou partid ar atrage probabil o puternică opoziţie din partea oficialilor republicani, care vor fi iritaţi de ideea că Donald Trump deturnează o parte dintre susţinătorii candidaţilor GOP (Grand Old Party), cum mai este denumit Partidul Republican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel