Donald Trump întâlnire cu Kim Jong Un: "Avem în vedere trei sau patru date"

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că are în vedere 'trei sau patru' date posibile pentru întâlnirea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, programată pentru săptămânile următoare, confirmând totodată că cinci locuri sunt studiate în acest sens, relatează AFP şi Reuters. Totodată el a specificat că există fotografii incredibile de la întâlnirea pe care Mike Pompeo a avut-o cu liderul de la Phenian. 

Liderul de la Casa Albă a menţionat în trecut sfârşitul lunii mai sau începutul lui iunie pentru această întâlnire. 

'Trebuie să luăm o decizie, avem în vedere trei sau patru date', a declarat Trump pentru Fox News, în ajunul unei întâlniri istorice între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, la linia de demarcaţie militară care divizează peninsula. 

Întrebat despre aşteptările pe care le are în legătură cu întâlnirea cu cel pe care el l-a numit 'Omul rachetă' (Rocket Man) preşedintele american a declarat: 'Este posibil să părăsesc rapid discuţia sau poate chiar întâlnirea nu va avea loc, cine ştie?. Însă ce vă pot spune este că ei doresc să aibă loc', a adăugat el. 

Trump: Fotografii incredibile de la vizita lui Pompeo 

Referindu-se la recenta vizită secretă la Phenian a şefului CIA, Mike Pompeo, el a afirmat că are 'fotografii incredibile' de la întrevederea faţă-în-faţă dintre acesta din urmă cu liderul nord-coreean. 

'Nu era prevăzut să-l întâlnească pe Kim Jong Un (...), el a hotărât asta când a ajuns acolo', a adăugat Trump, precizând că cei doi au vorbit 'mai mult de o oră'. 

Mike Pompeo urmează să fie confirmat joi de Senat în funcţia de şef al diplomaţiei americane în locul lui Rex Tillerson, care a fost demis de Donald Trump, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel