Donald Trump i-a dat sfaturi lui Boris Johnson, care nu ar fi procedat corect la începutul crizei

Foto: Agerpres/Epa
Foto: Agerpres/Epa

Donald Trump a spus că prima abordare a lui Boris Johnson ar fi fost „foarte catastrofică" pentru Marea Britanie, dacă nu ar fi fost schimbată.

Donald Trump a spus că prima abordare a lui Boris Johnson ar fi fost „foarte catastrofică" pentru Marea Britanie, dacă nu ar fi fost schimbată, conform Daily Mail.

Președintele american a sugerat că premierul britanic a încercat să lase coronavirusul „să treacă de la sine", într-o manevră care ar fi cauzat „o grămadă de decese".

Trump a acuzat imunitatea de turmă

Criticile lui Trump din conferința de presă ar fi fost o reacție la planul anterior al Marii Britanii, care a urmărit o așa-numită „imunitate de turmă".

Comentariile americanului ar putea să înrăutățească relațiile dintre Casa Albă și conducerea de la Londra, mai ales fiindcă guvernul britanic a respins ideea că „imunitatea de turmă" a fost vreodată abordarea sa oficială.

Atacuri către Londra?

„Mulți oameni au spus... o lăsăm să treacă de la sine!", a spus Donald Trump, în timpul conferinței de două ore jumătate de la Casa Albă.

„Nu trece de la sine. Dacă s-ar întâmpla asta, 2,2 milioane de americani ar muri într-un timp foarte scurt", a continuat președintele.

„Dacă vă aduceți aminte, ei se gândeau la un concept – cred că este un concept dacă nu te gândești la decese, la o grămadă de decese. La asta se gândeau în Marea Britanie, vă aduceți aminte? Însă, dintr-o dată, au început să meargă în direcția opusă, fiindcă au văzut că lucrurile nu erau bune. S-au aruncat într-o mică problemă", a mai spus Trump.

Schimbarea de strategie...

Președintele Trump și-a schimbat strategia destul de abrupt, la rândul său. Citiți acest articol de doar acum o săptămână, în care Donald Trump spunea că țara se va redeschide de Paștele Catolic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel