Donald Trump, gafă de proporții. Reacții în mediul online

Preşedintele american Donald Trump a devenit ţinta ironiilor pe reţelele de socializare după ce a declarat sâmbătă că este periculos să primeşti refugiaţi, oferind ca exemplu Suedia, despre care a spus că a fost vineri ţinta unui atentat terorist, fapt care nu s-a produs însă în realitate, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Uitaţi-vă ce se întâmplă în Germania. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat ieri seară în Suedia. Suedia, cine ar fi crezut? Suedia. Au primit numeroşi refugiaţi, iar acum au probleme la care nu s-ar fi gândit niciodată", a afirmat Trump sâmbătă seară în Florida, într-un discurs virulent în apărarea politicii sale anti-refugiaţi.

El a invocat de asemenea atentatele, de această dată reale, de la Bruxelles, Nisa şi Paris.

Imediat, această informaţie falsă a devenit virală pe Twitter, sub hashtag-urile #lastnightinSweden ('ieri seară în Suedia') şi #SwedenIncident ('incident în Suedia').

[citeste si]

Fostul premier suedez Carl Bildt a deschis tirul ironiilor: 'Suedia? Un atentat? Ce a fumat (Trump - n.r.)?'.

Gunnar Hokmark, un eurodeputat suedez, a distribuit un mesaj al unui compatriot care a scris: "Ieri seară, în Suedia, fiul meu a scăpat hotdogul în focul de tabără. Este atât de trist".

"Însă cum ar fi putut (Trump) să ştie acest lucru?", se întreabă eurodeputatul în comentariul său.

Alţi utilizatori de Twitter l-au ironizat pe Trump publicând, sub denumirea de 'plan secret pentru un atentat în Suedia', instrucţiuni cu montare a mobilei de la Ikea.

Una dintre teoriile care au circulat pe internet a fost că preşedintele american a văzut vineri la Fox News un reportaj despre problemele legate de imigraţie în Suedia, potrivit DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel