Donald Trump, FURIOS, cere anularea victoriei lui Joe Biden. Mike Pence e avertizat

Donald Trump, preşedintele SUA, a afirmat că Mike Pence poate răsturna de unul singur rezultatul alegerilor în Congres şi a arătat şi care sunt modalităţile prin care se poate face asta. 

În plus, acesta a negat informaţiile conform cărora vicepreşedintele ar fi spus că nici nu va încerca. Preşedintele a venit cu aceste precizări după ce New York Times a transmis că Pence i-ar fi transmis lui Trump că nu are nicio putere constituţională pentru a răsturna rezultatul în şedinţa de Congres care trebuie să valideze alegerile. 

Trump a afirmat că articolul New York Times este o ştire falsă. 

Potrivit ABC News, Donald Trump era dispus să îl pedepsească serios pe Mike Pence, dacă acesta ar fi refuzat să încerce răsturnarea rezultatului alegerilor în şedinţa de Congres de miercuri. 

"Articolul New York Times despre ce mi-ar fi spus mie vicepreşedintele Pence este fals. Nu a spus niciodată asta. Eu şi vicepreşedintele suntem în acord total că vicepreşedintele are puterea de a acţiona. Alegerile din 3 noiembrie au fost corupte în statele contestate, iar Constituţia a fost încălcată prin schimbarea regulilor electorale  de către politicieni şi judecători locali, nu de către legiuitorii statali. Asta înseamnă că a  fost ilegal. Vicepreşedintele Pence are câteva opţiuni constituţionale. Poate invalida rezultatul alegerilor sau le poate retrimite la state pentru recertificare. De asemenea, poate invalida rezultatele ilegale şi corupte şi le poate trimite la Camera Reprezentanţilor pentru un singur vot pentru fiecare stat", a spus Donald Trump, conform Daily Mail

Preşedintele american, Donald Trump, a confirmat că va vorbi miercuri la Washington în faţa simpatizanţilor săi pe care i-a îndemnat să manifesteze în aceeaşi zi în care Congresul va oficializa înfrângerea lui la prezidenţiale, notează AFP.

"Voi vorbi mâine (miercuri) în cursul Adunării pentru salvarea Americii", a scris Donald Trump marţi pe Twitter, precizând că va lua cuvântul la orele 11.00 (16.00 GMT) pe Ellipse, esplanada situată la sud de Casa Albă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel