Donald Trump, critic la adresa Angelei Merkel. Ce spune despre Putin

Donald Trump, favoritul alegerilor primare din Partidul Republican pentru prezidențialele din 2016, a declarat duminică la postul CBS că ceea ce face cancelarul german Angela Merkel pentru refugiați este "nebunesc". Pe de altă parte, milionarul american a afirmat că, dacă ar ajunge la Casa Albă, probabil s-ar înțelege foarte bine cu președintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

"Nu-mi plac migrațiile. Nu-mi plac oamenii care vin (...) Vom avea violențe în Germania. Ceea ce ea (Angela Merkel) a făcut în Germania este nebunesc", a apreciat Trump, făcând referire la politica frontierelor deschise pentru imigranții extracomunitari promovată de guvernul de la Berlin, potrivit Agerpres.

În opinia miliardarului, există posibilitatea ca un val de imigranți de genul celui sosit recent în Europa să devină un "Cal Troian" al islamiștilor radicali.

Donald Trump, ce s-a mai remarcat anterior și prin declarații împotriva imigranților mexicani din SUA, s-a declarat totuși favorabil proiectului actualei Administrații democrate de la Casa Albă de a primi 10.000 de refugiați, însă nu mai mulți. "200.000 de persoane? Acesta ar fi cel mai mare Cal Troian", dacă în rândul acestora se vor infiltra membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a subliniat în continuare politicianul republican.

[citeste si]

Acesta consideră că actualul aflux al refugiaților către Europa ar putea fi diminuat semnificativ dacă în nordul Siriei va fi creată o zonă de excludere aeriană, unde statele din Golf să-și asume responsabilitatea gestionării unei zone sigure pentru populația strămutată de conflictul armat.

Pe de altă parte, Donald Trump a afirmat că, dacă ar ajunge la Casa Albă, probabil s-ar înțelege foarte bine cu președintele rus Vladimir Putin, el justificând această impresie prin faptul că nici liderului de la Kremlin "nu-i place deloc de Obama".

"Atât timp cât (Putin) atacă SI, sunt pentru bombardamentele ruse în Siria", a adăugat favoritul republicanilor pentru candidatura la președinția SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel