Donald Trump, câștigător pe social media după dezbaterea republicană de la care a lipsit

Donald Trump, candidat pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a fost marele câștigător pe social media joi seară după cea de a șaptea dezbatere republicană din Des Moines, în ciuda faptului că nici măcar nu a fost acolo, relatează vineri Reuters și AFP.

Trump a fost candidatul al cărui nume a fost căutat cel mai mult pe Google în timpul dezbaterii, potrivit datelor furnizate de motorul de căutare, care a co-sponsorizat evenimentul împreună cu Fox News.

Mai populari pe Google au devenit și senatorul Ted Cruz din Texas, senatorul Marco Rubio din Florida, chirurgul în retragere Ben Carson și fostul guvernator de Florida Jeb Bush.

Donald Trump a dominat și postările de pe Twitter în timpul dezbaterii, potrivit Brandwatch, o companie de monitorizare a social media, relatează Agerpres.

Miliardarul a avut parte de circa 130.000 de menționări pe Twitter în timpul dezbaterii, cu circa 40.000 mai puțin decât la precedenta dezbatere, la care a participat.

În total, Trump a deținut 36% din traficul pe Twitter în timpul dezbaterii de joi seară, potrivit Brandwatch.

Ce a făcut Donald Trump în timpul dezbaterii republicane

Trump — care a boicotat dezbaterea după ce canalul Fox News a refuzat să o înlocuiască pe jurnalista Megyn Kelly, cu care magnatul se află în conflict, ca moderatoare — a găzduit propriul său eveniment în Des Moines, o strângere de fonduri pentru veterani, iar acest lucru a trezit ecouri pozitive pe social media.

La puțin timp după ce a început evenimentul său de la universitatea Drake de joi seară, un grup de protestatari a început să scandeze zgomotos. 'Îmi plac protestatarii într-o mare arenă pentru că atunci camerele rămân în permanență pe fața mea', a răspuns Trump, ceea ce i-a adus comentarii pozitive pe social media.

'O noapte incredibilă în Iowa împreună cu minunații noștri veterani!', a postat pe Twitter Donald Trump. 'Am strâns șase milioane de dolari în timp ce politicienii au vorbit', a adăugat el.

Trump, ironizat 

În cadrul dezbaterii republicane, Ted Cruz l-a atacat încă din primele sale declarații pe Trump, ironizând înclinația magnatului de a-i critica fără măsură pe ceilalți.

'Eu sunt un maniac, iar toți ceilalți de pe scenă sunt proști, grași și urâți. Și tu, Ben Carson, ești un chirurg oribil', a spus Cruz. 'Acum că am eliminat partea de Trump din dezbatere, să le arătăm persoanelor din această țară de ce fiecare dintre noi crede că poate fi cel mai bun comandant șef', a adăugat senatorul de Texas.

Această glumă a lui Cruz a devenit momentul cel mai comentat pe Twitter din prima jumătate a dezbaterii, notează Reuters.

[citeste si]

Chiar absent de la dezbatere, Trump a fost omniprezent în schimburile de replici și chiar a făcut obiectul primei întrebări, referitoare la decizia 'elefantului care nu este în cameră' de a boicota dezbaterea cu doar patru zile înainte de primele alegeri primare din statul Iowa.

Jeb Bush, fostul guvernator de Florida, a vorbit și el despre Donald Trump când a luat prima dată cuvântul, afirmând că magnatul îi lipsește. 'Era ca un urs de pluș pentru mine. Am avut mereu o relație de afecțiune în timpul acestor dezbateri, între ele și pe Twitter. Mi-ar fi plăcut să fie aici', a spus Jeb Bush zâmbind.

Dezbaterea a trecut apoi la discuții privind chestiuni mai substanțiale, chestiuni ca afacerile externe, securitatea națională, imigrația și asistența medicală fiind cele mai discutate pe Twitter de telespectatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel