Donald Trump, anunţ uriaş. "Voi graţia o persoană importantă". Nu este Edward Snowden

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că va graţia o persoană foarte importantă, dar a menţionat că nu este vorba despre Edward Snowden. 

"Voi graţia mâine (marţi) pe cineva foarte, foarte important", le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One. El nu a dat curs solicitării de a oferi mai multe detalii, rezumându-se la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA care trăieşte în prezent în Rusia şi care a fost inculpat pentru divulgare de informaţii secrete.

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ia în considerare graţierea lui Snowden, care în 2013 a furnizat o mulţime de dosare secrete unor organizaţii de presă ce au scos la iveală ample operaţiuni de supraveghere la nivel intern şi extern întreprinse de NSA. Flynn a pledat de două ori vinovat pentru că a minţit FBI în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak. Departamentul de Justiţie al SUA a căutat să renunţe la dosarul penal împotriva fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Trump şi a aliaţilor săi.

Luna trecută, Trump a făcut uz de puterile sale prezidenţiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten şi consilier Roger Stone, care fusese declarat vinovat în noiembrie pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel