Donald Trump, ACHITAT. DECIZIE pentru un apropiat care l-a TRĂDAT

Irina Constantin / 08 feb 2020 / 08:30 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump a fost achitat și a trecut la pedepsirea celor din apropierea sa, dar care au depus mărturie împotrivă, în timpul anchetei. 

Vineri, a demis al doilea membru al administrației sale. 

”Am fost informat astăzi că preşedintele mă recheamă, cu efect imediat, din postul de ambasador pe lângă Uniunea Europeană”, a anunţat Gordon Sondland într-un comunicat, difuzat inclusiv de New York Times, citează Agerpres. 

Diplomatul, care comunica frecvent cu preşedintele republican, a explicat în timpul unei audieri publice în noiembrie că le-a spus ucrainenilor că ei trebuie să declanşeze o anchetă asupra lui Joe Biden pentru a putea primi un ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari, ajutor îngheţat de Casa Albă.

În urma mărturiei sale, Donald Trump a dat asigurări că nu-l cunoaşte bine.

Primul demis

 

Demisia lui Gordon Sondland a avut loc la numai câteva ore după cea a locotenent-colonelului Alexander Vindman, consilier pentru afaceri europene în cadrul Consiliului de Securitate Naţională la Casa Albă şi alt martor-cheie în ancheta pentru destituirea lui Donald Trump.

Trump, achitat cu 52 de voturi din 100

 

Preşedintele SUA Donald Trump a fost achitat miercuri în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleşilor republicani, cu excepţia unuia, şi fără niciun vot democrat. Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe preşedintele american nevinovat de abuz de putere şi 53 de acuzaţia de obstrucţionare a bunei funcţionări a Congresului, acuzaţii adoptate la 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26