Urmărește emisiunea live


Donald Trump a postat din nou pe rețeaua socială pe care o deține. Forbes: „Bun venit în viitorul politicii”

În cazul în care v-ați întrebat de ce există Truth Social și de ce câștigă așa de mulți utilizatori în această lună, trebuie să știți că aplicația este ultima născocire a fostului președinte american, Donald Trump.

Un candidat politic precum Donald Trump, care nu a anunțat din punct de vedere tehnic că va candida din nou pentru o funcție, a început să posteze pe propria sa aplicație Truth Social. Acesta ar putea fi un semn al lucrurilor care vor urma în sfera politică, nu doar din America. 

Jurnalistul Forbes pe teme de tehnologie, John Brandon, a oferit o analiză a noilor trenduri care vor domina politica, o dată cu noua mișcare a fostului lider controversat de la Casa Albă.

Analiza Forbes:

„În tehnologie, conceptul de mesagerie „unu către mai mulți” există cel puțin din anii 90, când aplicațiile de mesagerie populare, precum ICQ,  îți permiteau să difuzezi un mesaj către urmăritorii tăi. Aceste platforme au fost precursoarele aplicațiilor de social media, care în esență fac același lucru. O „postare” pe Facebook și un tweet funcționează în baza aceluiași concept.

Ceea ce este nou cu Truth Social este faptul că rețeua se prezintă ca o aplicație politică deghizată ca o platformă de social media. De când Donald Trump începe să posteze „truths” ( adevăruri; adică tweet-uri, dar cu altă denumire) celor două milioane de urmăritori ai săi, aproape că se simte ca și cum campania electorală a început deja, iar Truth Social a devenit principalul canal de comunicare. Probabil că Trump a așteptat să aibă aproximativ două milioane de urmăritori înainte de a începe să posteze.

Acest lucru crează o criză în rândul celorlalți candidați, dacă Trump decide cu adevărat să-și înceapă campania. (Și, sincer, de ce nu ar candida din nou pentru o funcție. Are o bază imensă gata să-l voteze din nou.)

Trump își controlează propriul canal de mesaje politice și ar putea adjusta cu ușurință politicile și funcțiile acesteia pentru a se potrivi nevoilor sale. El poate alege utilizatorii și poate controla dezbaterea.

Truth Social este o aplicație simplă, ușor de utilizat, care nu stabilește exact un nou standard pentru funcțiile rețelelor sociale. În esență, este doar Twitter cu un alt nume și o terminologie ușor diferită. Nu-mi place în mod deosebit și nu văd cum ar putea reuși ceva cu adevărat inovator, dar în prezent este cea mai populară aplicație din magazinul de aplicații din SUA. Chiar dacă nu sunteți puternic de acord cu politica acesteia, acest eveniment ne privește pe toți. Un potențial candidat politic deține și operează acum o platformă puternică de socializare.

Nu am mai văzut asta până acum. Vă amintiți că președintele Obama a profitat de tehnologia emergentă în timpul campaniilor sale și a avut o strategie digitală impresionantă. Ascensiunea sa politică a coincis cu ascensiunea smartphone-urilor și a aplicațiilor. Nu este o coincidență faptul că alegătorii mai tineri au aflat despre Obama încă  de la începuturile sale în politică, deoarece au fost primii adoptatori ai tehnologiei, iar campania ajungea în mod constant la un public larg în spațiul digital.

Și totuși, nici măcar președintele Obama nu avea propria lui aplicație de social media cu milioane de utilizatori gata să susțină un candidat. Privind comentariile de la prima postare a lui Trump, pe Truth Social, în care a scris „M-am întors”, majoritatea oamenilor par să îl aplaude ca la un miting politic.

Imaginați-vă cum va putea Trump să posteze despre opiniile sale politice, să anunțe mitinguri de campanie, să-și învingă adversarii și să-și ridice baza, totul fără nicio restricție.

Și, imaginați-vă un alt candidat care încearcă să facă vreo tracțiune în cadrul aplicației. Mult noroc cu asta.

În mod uimitor, a existat o dezbatere despre dacă Trump se va întoarce pe Twitter. Dacă te uiți la aplicația Truth Social și la ceea ce pare a fi un nou entuziasm în rândul conservatorilor, postările de la urmăritorii care își încurajează candidatul și natura nerestricționată și nefiltrată a platformei, te face să te întrebi de ce Trump s-ar mai deranja vreodată să apară pe Twitter din nou.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel