Coreea de Nord, mișcare surprinzătoare după întâlnirea Trump - Kim Jong Un

Scutaru Cristina / 22 iun 2018 / 06:54 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Coreea de Nord a distrus 'patru situri de testări' balistice, confirmând astfel încălzirea relaţiilor sale cu SUA după întâlnirea istorică de săptămâna trecută între Donald Trump şi Kim Jong Un, a anunţat preşedintele american.

'Relaţia noastră este foarte bună. Ei au încetat să lanseze rachete, inclusiv rachete balistice', a declarat Trump în cadrul unei reuniuni a cabinetului său.

'Ei au distrus deja unul din marile lor situri de testări. De fapt, sunt mai degrabă patru mari situri de testări care au fost distruse', a adăugat el. 'Aceasta va fi o denuclearizare totală, ea a început deja', a concluzionat Donald Trump.

După o întâlnire istorică între cei doi lideri la 12 iunie în Singapore, Kim Jong Un s-a angajat în favoarea unei 'denuclearizări complete a Peninsulei Coreene'. SUA au anunţat apoi că principalele lor manevre militare comune cu Coreea de Sud sunt de acum 'suspendate pe termen nedefinit'. Măsura a fost salutată de Coreea de Nord, care cere de mult timp încheierea acestor exerciţii pe care ea le consideră drept o repetiţie a unei invazii generale pe teritoriul său.

Sfârşitul testelor nucleare

În aprilie 2018, Phenianul proclamase sfârşitul testelor sale nucleare şi închiderea centrului său de testare atomică, care 'şi-a îndeplinit misiunea', potrivit lui Kim.

'Şi înţeleg că ei deja au restituit - sau sunt pe cale să o facă - rămăşiţele marilor noştri eroi care au murit în Coreea de Nord în timpul războiului', a mai spus joi preşedintele american. La începutul săptămânii, un responsabil american a anunţat pentru AFP că restituirea unui prim grup de rămăşiţe ale soldaţilor amercani morţi în timpul Războiului Coreei 'ar putea să se facă în zilele următoare', aşa cum s-a convenit în acordul încheiat între Washington şi Phenian.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26