Dominic Strauss Kahn a demisionat

dominique-strauss-kahn
dominique-strauss-kahn

Dominic Strauss Kahn și-a anunțat demisia de la șefia FMI. Într-un comunicat oficial, citat de agențiile de presă, DSK respinge toate acuzațiile care i s-au făcut în aceste zile, în scandalul de agresiune sexuală în care a fost implicat.

Dominique Strauss-Kahn a demisionat joi din funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a afirmat într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie că este nevinovat de faptele de agresiune sexuală pentru care este încarcerat, relatează AFP.

"Dominique Strauss-Kahn a informat astăzi consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional în legătură cu intenţia sa de a demisiona din funcţia de director general cu efect imediat", a declarat instituţia într-un comunicat publicat cu puţin timp după miezul nopţii (07.00 ora României).

FMI a anexat şi o scrisoare în care Strauss-Kahn îşi explică motivele.

"Cu o infinită tristeţe mă simt constrâns, astăzi, să prezint consiliului de administraţie demisia mea din funcţia de director general al FMI", a scris el în această scrisoare.

"Ţin să spun că neg cu cea mai mare fermitate posibilă toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Vreau să protejez această instituţie pe care am servit-o cu onoare şi devotament, şi în special vreau să îmi consacru toată forţa, tot timpul şi toată energia pentru a-mi dovedi nevinovăţia", a adăugat el.

Strauss-Kahn a preluat funcţia în noiembrie 2007, pentru un mandat de cinci ani.

Fondul Monetar Internațional va anunța în perioada următoare numele noului șef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel