Dolj, Divan Film Festival. 'Balcanii visează', tema ediţiei

'Balcanii visează' este tema ediţiei din acest an a Divan Film Festival 2018/Divanul degustătorilor de film şi artă culinară, care începe vineri seara la Craiova, iar din 27 august, în Portul Cultural Cetate.

Potrivit organizatorilor, festivalul este dedicat cinematografiei şi bucătăriei balcanice, iar în cadrul ediţiei din acest an vor rula 13 filme în avanpremieră naţională, vor avea loc 'concerte cu zvâc' şi demonstraţii culinare însoţite de poveşti diverse. Divan Film Festival are loc în perioada 24 - 26 august la Craiova (Inspire Cinema şi Teatrul de Vară din Parcul Romanescu) şi între 27 august - 1 septembrie în Port Cultural Cetate şi este un proiect cultural co-organizat de Fundaţia pentru Poezie 'Mircea Dinescu' şi Casa de Cultură 'Traian Demetrescu' din Craiova, susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Judeţean Dolj şi Primăria Craiova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Uniunea Cineaştilor din România.

"Moromeții" moment special

'Ediţia 2018 a Divan Film Festival începe vineri, 24 august, la Teatrul de Vară din Craiova, cu un show plin de energie al formaţiei transilvănene care combină teatrul, muzica şi poveştile - sZempöl Offchestra. Vioară, trompetă, tobe, bass şi instrumente electronice sunt ingredientele cu care sZempöl Offchestra vin la Divan Film Festival pentru un performance electrizant. Kazim Öz, autorul unui demers cinematografic extrem de curajos în Turcia zilelor noastre, vine la Divan FF cu cel mai recent film al său. Un eveniment special din cadrul festivalului îl constituie proiecţia filmului 'Moromeţii' al lui Stere Gulea, va rula şi un fragment de 15 minute din 'Moromeţii 2', la care vor participa şi Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină, actorii care dau viaţă personajelor lui Ilie şi Niculaie Moromete în noul film. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel