Dolj, Consiliul Județean, decizie pentru școli

Bogdan Cotigă / 18 oct 2018 / 21:39 Salveaza PDF Comentarii
After school
Descriere foto: After school

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a anunţat, joi, că anul acesta, în şcolile din judeţ, se vor distribui mere, iar în acest sens a lansat licitaţia pentru furnizorii interesaţi.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, CJ Dolj a renunţat să mai distribuie corn şi lapte ca în ceilalţi ani, ca urmare a faptului că începând cu 2018 în derularea Programului pentru şcoli al României a intervenit 'un important element de noutate' care nu a mai permis, ca în anii anteriori, derularea unor proceduri de atribuire separate, pentru fiecare tip de produs în parte (lapte şi produse lactate; produse de panificaţie; fructe sau legume), ci a impus organizarea unei proceduri unice, pentru fiecare judeţ, în vederea atribuirii unui acord-cadru.

Centralizarea licitațiilor lasă copii fără corn și lapte

'Consiliul Judeţean Dolj a promovat şi adoptat, în prima şedinţă organizată după intrarea în vigoare a HG nr. 533/2018, hotărârea prin care s-a aprobat achiziţionarea produsului măr în vederea distribuirii în anul şcolar 2018-2019, dând astfel curs obligaţiei de a decide anual lista produselor distribuite, obligaţie prevăzută în actul normativ care reglementează derularea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023. Adoptarea hotărârii Consiliului Judeţean Dolj a făcut posibilă iniţierea procesului de elaborare a documentaţiei de atribuire, care a fost definitivată şi expediată spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice', informează CJ Dolj într-un comunicat de presă. CJ Dolj vine cu aceste informări după ce în spaţiul public au fost vehiculate informaţii conform căror ar fi tergiversat derularea programului 'Laptele şi cornul' precizând că a depus şi depune în continuare 'toate eforturile pentru a asigura furnizarea şi distribuirea produselor destinate elevilor şi preşcolarilor în cel mai scurt timp posibil, însă cu respectarea etapelor procedurale şi a termenelor pe care le impune legislaţia în vigoare'.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24