Dolj: Comuna Amărăştii de Jos a scos la licitaţie asfaltarea drumurilor din localitate

[] []

11 iun 2019 / 17:15
Salveaza PDF Comentarii

Comuna Amărăştii de Jos, judeţul Dolj, a scos la licitaţie proiectarea şi lucrările de construcţii pentru asfaltarea drumurilor de interes local din cele trei sate arondate, pentru care este alocată din fonduri bugetare, suma de 18.386.439 lei, fără TVA.

Potrivit anunţului postat pe sicap.ro, suma alocată vizează atât serviciile de proiectare (671.000 lei fără TVA), asistenţă tehnică din partea proiectantului, cât şi lucrările de construcţii şi instalaţii (17.645.437 lei fără TVA). Comuna Amărăştii de Jos are arondate satele Amărăştii de Jos, Ocolna şi Prapor şi are o populaţie de circa 5.600 de locuitori, din care, conform ultimului recensământ din 2011, aproape 24% sunt de etnie romă (satul Ocolna, unde se înregistrează cel mai mare spor natural din judeţ).

Datorită creşterilor demografice înregistrate în satul Ocolna, a insuficienţei terenurilor pentru construcţii de locuinţe noi şi a solicitărilor locuitorilor satului, primăria a început în urmă cu câţiva ani demersurile pentru obţinerea terenurilor necesare extinderii localităţii cu circa 10 ha. Reţeaua de drumuri care ar urma să fie asfaltate asigură atât legăturile între localităţile componente ale comunei Amărăştii de Jos cât şi între acestea şi restul localităţilor din judeţul Dolj, respectiv judeţul Olt şi este compusă din drumuri comunale de tip stradă sau uliţă, cu suprafeţe carosabile neamenajate, realizate din pământ bătut, scrie Agerpres.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26