Dolj: CJ a scos la licitaţie lucrările pentru modernizarea DJ Craiova - Cetate, în valoare de aproape 50 de milioane de euro

Consiliul Judeţean Dolj a scos la licitaţie lucrările pentru modernizarea drumului judeţean 552 Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Vîrtop - Caraula - Cetate, după ce valoarea totală a proiectului cu finanţare europeană a fost majorată la aproape 50 de milioane de euro, prin hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, ofertele putând fi depuse până la data de 9 septembrie. 

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, marţi, că modernizarea DJ 552 Craiova - Cetate reprezintă cel mai amplu proiect derulat de CJ în actualul exerciţiu financiar, din punct de vedere al valorii.

"În egală măsură, este şi una dintre cele mai semnificative investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, având în vedere faptul că vorbim despre al treilea drum judeţean, ca lungime, din Dolj, o arteră care măsoară aproximativ 70 de kilometri şi conectează opt localităţi, cu o populaţie totală de aproape 330.000 de persoane. Sperăm că interesul ofertanţilor va fi unul crescut, în condiţiile în care valoarea estimată a demersului a fost reactualizată recent de proiectant, astfel că suma totală a urcat spre 50 de milioane de euro, din care aproape 46 de milioane de euro pentru componenta principală - executarea lucrărilor. Restul fondurilor asigură finanţarea unor activităţi conexe, dar esenţiale şi ele în realizare investiţiei, un exemplu fiind serviciile de dirigenţie de şantier, pentru care procedura de atribuire a contractului a fost şi ea iniţiată, în cursul săptămânii trecute", a spus Prioteasa.

În ceea ce priveşte licitaţia pentru lucrări, preşedintele CJ Dolj a declarat că aceasta a fost segmentată în două loturi având în vedere complexitatea proiectului, care include modernizarea părţii carosabile, dar şi amenajarea a peste 21 de kilometri de trotuare şi de piste pentru biciclete, îmbunătăţirea condiţiilor pentru transportul public prin realizarea a 14 staţii de autobuz, modernizarea a 9 poduri şi a 31 de podeţe, precum şi construirea altor 11.

"Vom continua să urmărim cu toată atenţia implementarea acestui demers, care reprezintă o parte importantă a strategiei noastre în direcţia îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, sector în care, în actualul mandat, am accesat finanţare din fonduri nerambursabile pentru 10 proiecte, cu o valoare cumulată de peste 140 de milioane de euro, vizând aproximativ 210 kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă aproape o cincime din totalul reţelei judeţene", a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Consiliul Judeţean Dolj a votat în luna mai, în cadrul unei şedinţe extraordinare, majorarea sumei alocate pentru modernizarea drumului judeţean Craiova-Cetate de la 37 milioane euro la 50,5 milioane euro, după ce nicio firmă nu a depus ofertă pentru lucrările de execuţie scoase la licitaţie. Preşedintele CJ a afirmat atunci că deşi iniţial autorităţile judeţene au crezut că suma de circa 37 milioane euro este suficientă, ulterior specialiştii în domeniu au constatat că proiectul este subevaluat pentru că "preţurile au luat-o razna".

Proiectul "Modernizarea DJ 552 Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Caraula - Cetate, km 4+200 - 71+771" este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, având o valoare totală de 234.692.016,98 lei (echivalentul a 49.616.713,60 euro). Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare are o valoare estimată de 182.388.739,84 lei, fără TVA, din care 88.297.880,38 lei pentru lotul I (tronsonul cuprins între km 4+200 şi km 31+850) şi 94.090.859,46 lei pentru lotul II (tronsonul cuprins între km 31+850 şi km 71+771).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel