Dolj: Prefectul a solicitat măsuri pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor în perioada sărbătorilor

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, le-a solicitat, miercuri, tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice să ia măsurile necesare pentru ca sărbătorile de iarnă să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. 

În acest sens, Răducan a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj continuarea acţiunilor de control specifice în această perioadă, iar Direcţiei de Sănătate Publică să acorde atenţie deosebită în monitorizarea cazurilor speciale: gravide, dializaţi, persoane vârstnice, persoane cu probleme psihice etc.

De asemenea, prefectul judeţului Dolj a solicitat Inspectoratului de Poliţie şi Inspectoratului de Jandarmi să dispună măsurile necesare în ceea ce priveşte asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

'Este necesară prezenţa activă a efectivelor de poliţie rutieră la orele de vârf în zonele comerciale aglomerate. precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei. Rog structurile MAI să vegheze în această perioadă a sărbătorilor de iarnă la problemele specifice: furtul din buzunare, furtul de animale, furtul de lemne, tăieri şi vânzări de brazi fără autorizaţie, vânzări clandestine de artificii', a spus Sorin Răducan, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Prefectul a cerut şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare acţiuni de prevenire şi asigurarea intervenţiei în cazul producerii de incendii, asigurarea efectivelor necesare îndeplinirii atribuţiilor şi adaptarea programului de lucru în raport cu misiunile specifice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel