Dolj: Compania de Apă Oltenia a scos la licitaţie cu clauză suspensivă lucrări în valoare de 158,6 milioane lei

Compania de Apă 'Oltenia' din Craiova a scos la licitaţie cu clauză suspensivă două contracte de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în Craiova în valoare de 158,6 milioane lei.

Potrivit anunţurilor publicate pe sicap.ro, fondurile sunt alocate prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), iar procedura de atribuire a fost iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie este condiţionată de încheierea contractului de finanţare cu Autoritatea de Management, iar termenul estimat de entitatea contractantă pentru acces la finanţare este iulie 2020, însă există şi posibilitatea ca finanţarea să nu fie acordată.

Unul din cele două contracte are în vederea reabilitarea şi extindere reţelelor de apă si canalizare în zona est a municipiului Craiova: extindere reţea de alimentare cu apa în cartierul nou Valea Roşie în lungime 1.858 m, reabilitare reţea de alimentare cu apă de 7.327 m, reabilitare conductă transport de 344 m, extindere reţea de canalizare în lungime de 29.746 m, inclusiv 1.991 racorduri şi 833 cămine de vizitare, reabilitare reţea de canalizare în lungime 24.380 m, inclusiv 1.429 racorduri şi 865 cămine de vizitare, construcţie staţii de pompare apă uzată noi (şi conducte de refulare aferente).

Contractul include lucrări de construcţie, furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice, testare şi punere în funcţiune şi remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanţie. Suma prevăzută pentru aceste lucrări este de 84.066.266 lei. Cel de-al doilea contract se referă la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în zona vest în municipiul Craiova: reabilitare reţea de alimentare cu apă în lungime de 3.872 m, extindere reţea de canalizare în lungime de 58.112 m, inclusiv 3.255 racorduri şi 1.484 cămine de vizitare, reabilitare reţea de canalizare în lungime 1.051 m, inclusiv 92 racorduri şi 51 cămine de vizitare, construcţie staţii de pompare apă uzată noi - 14 bucăţi.. Valoarea estimata a contractului este de 74.590.403 lei.

Termenul de depunere a ofertelor este de 16 octombrie a.c. Lucrările fac parte dintr-un contract de în valoare de 445,83 milioane de euro care a fost semnat în luna mai pentru continuarea Masterplanului de apă şi apă uzată al judeţului Dolj, finanţat prin POIM. Investiţiile propuse în cadrul acestui proiect vor continua lucrările pentru alimentare cu apă şi realizarea reţelei de canalizare în judeţ care au fost demarate prin programele anterioare, ISPA şi POS Mediu 2007-2013, în urmă cu circa 10 ani, pentru care au fost implementate, până în prezent, proiecte în valoare de peste 260 de milioane de euro. De asemenea, în proiect este inclusă şi conducta de apă firul II din sursa Izvarna, astfel încât toţi locuitorii Craiovei să aibă la robinete 'apă plată de izvor', potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel