Dolj: CJ a majorat suma pentru modernizarea DJ Craiova-Cetate cu 13,5 milioane euro, în urma creşterii costurilor în construcţii

[] []

17 mai 2019 / 16:49
Salveaza PDF Comentarii

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a votat vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, majorarea sumei alocate pentru modernizarea drumului judeţean Craiova-Cetate de la 37 milioane euro la 50,5 milioane euro, după ce nicio firmă nu a depus ofertă pentru lucrările de execuţie scoase la licitaţie.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că deşi iniţial autorităţile judeţene au crezut că suma de circa 37 milioane euro este suficientă, ulterior specialiştii în domeniu au constatat că proiectul este subevaluat pentru că 'preţurile au luat-o razna'.

'Am crezut iniţial că suma de 37 milioane euro pentru acest drum care are nevoie de modernizare este suficientă. Numai că la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar specialiştii în domeniu ne-au spus că proiectul este subevaluat, pentru că, între timp, preţurile au luat-o razna: la bitum în mod special, unde s-au dublat, iar salariile muncitorilor au ajuns la 3.000 de lei. Din acest motiv am făcut eforturi mari, am mers la un proiectant care s-a dat peste cap să refacă repede toate calculele şi a ajuns la o sumă cu 13,5 milioane de euro mai mare, sumă pe care trebuie să o adăugăm. Acum, acest drum costă peste 50 de milioane de euro. Vom relua licitaţia pentru a putea începe cât mai rapid lucrările la acest drum', a spus preşedintele CJ Dolj.

Potrivit hotărârii votate vineri de consilierii judeţeni, indicatorii tehnico-economici ai proiectului 'Modernizare DJ 552 - Craiova - Mofleni - Bucovăţ - Terpeziţa - Sălcuţa - Vârtop - Caraula - Unirea - Cetate (km 4+200 - km 71+771) au fost actualizaţi de la suma de 169.264.513 milioane lei, inclusiv TVA, la 234.601.415, inclusiv TVA. Proiectul este cofinanţat prin POR 2014-2020, iar diferenţa de peste 65,3 milioane lei trebuie asigură de CJ Dolj până în 2021, data până la care trebuie finalizate lucrările. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26