Doliu la Universitatea de Apărare „Carol I"

Prorectorul pentru cercetare științifică al Universității Naționale de Apărare „Carol I" a trecut în neființă.

Universitatea Națională de Apărare „Carol I" a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care anunță că instituția "se desparte astăzi de un coleg, un profesionist, dar mai ales un mare om – domnul colonel profesor universitar dr. Iulian Martin – prorector pentru cercetare științifică".

Cariera

"Născut la data de 23 noiembrie 1969 în comuna Peretu, județul Teleorman, a plecat de la 14 ani de lângă părinți pentru a urma cursurile Liceului Militar „Dimitrie Cantemir" din Breaza. Așa a început colonelul Martin Iulian o carieră strălucită de militar, o viață dăruită patriei. După absolvirea Școlii militare de artilerie și rachete antiaeriene „General Bungescu" din Brașov, urmează cursurile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica din București și apoi cursurile Academiei de Înalte Studii Militare. Și-a desăvârșit pregătirea profesională prin absolvirea programului universitar de studii doctorale la Universitatea Națională de Apărare „Carol I" instituție la care a devenit apoi un prestigios cadru didactic", mai menționează Universitatea Națională de Apărare „Carol I", în mesajul postat.

A îndrumat și format mii de ofițeri


"Profesorul Martin Iulian a fost un educator motivant și inspirat, metodic și dedicat, cunoscut printre studenți ca un profesor ce le releva profunzimea științei militare. Reușea cu o naturalețe fantastică să interacționeze cu studenții, cadrele didactice universitare și profesioniștii tineri, oferind consiliere și sfaturi pentru cei care își doreau o carieră în domeniul pe care îl iubea atât de mult, Știința Militară.
A fost un profesionist desăvârşit. Ştia întotdeauna, cu exactitate, care este soluţia optimă pentru rezolvarea oricăror probleme.
Despre prorectorul pentru cercetare științifică Iulian Martin, mulți își vor aduce aminte marile sale abilități științifice și mintea analitică ascuțită, precum și atmosfera prietenoasă și deschisă pe care a creat-o în jurul său. Colonelul Martin Iulian a întruchipat tot ceea ce este mai bun în OM. Cu respect față de Dumnezeu, si-a iubit familia si apropiații ca pe sine însuși. Sufletul său nobil și calitățile sale profund umane precum onestitatea, încrederea în oameni, generozitatea, modestia și inteligența creativă și-au pus amprenta pe întreaga sa existență", se mai arată în postarea instituției.

Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi, 27 februarie 2019, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din campusul universitar.

Slujba de înmormântare va fi oficiată vineri, 1 martie 2019, începând cu ora 12.00, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, iar înhumarea va avea loc la Cimitirul Militar Ghencea III, la ora 14.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel