Doliu în presă. Jurnalist și deputat român, mort în prima zi a anului

Doliu
Doliu

Este doliu în presa românească în prima zi a anului 2019. 

Lazăr Ladariu a murit în 1 ianuarie 2019. El a fost deputat din 1992 până-n 2000. A fost directorul ziarului ”Cuvântul Liber” din Târgu Mureș. 

Lazăr Lădariu a devenit ținta criticilor din cauza scrierii sale subiective și a atitudinii naționaliste împotriva comunității maghiare din România. 

A scris cărți de reportaj și poezii. 

A primit mai multe premii de-a lungul carierei sale. Lazăr Ladariu s-a stins la vârsta de 79 de ani. Era născut în 25 martie. 

Uniunea Ziariștilor din România transmite: ”Ne exprimăm nădejdea că absența fizică a lui Lazăr Lădariu de la „Cuvântul Liber" din Tg. Mureș nu va face ca ziarul să fie mai puțin „Cuvânt" și mai puțin „Liber", oricât de greu le-ar fi, celor care i-au stat alături, să lupte pe frontul din Transilvania al românismului curat, lipsiți de pavăza simbolică a prezenței sale. Lazăr Lădariu nu mai este. A plecat în prima zi a anului 2019, după ce a primit, totuși, de la Dumnezeu, îngăduința de a fi martor viu al Centenarului Marii Uniri și de a atinge, cu ultimele pâlpâiri de viață, începutul Centenarului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, prima uniune de breaslă înființată în România Mare. În profesia noastră atât de tulburată de contorsiunile istoriei, cuvântul liber al lui Lazăr Lădariu a fost, pentru jurnaliștii români din Transilvania, ceea ce a fost lancea lui Horia pentru toți românii asupriți din Imperiul Habsburgic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel