Doliu în lumea romilor

Foto: vremeanoua.ro
Foto: vremeanoua.ro

Ilie Țâru, liderul judetean Vaslui al Partidei Romilor, a încetat din viață la vârsta de 68 de ani.

Uneori contestat de cãtre colegii sãi de partid, alteori remarcat pentru tenacitate, Țâru a înteles cã romii din judetul Vaslui au nevoie sã fie ascultati la cel mai înalt nivel al politicii locale, scrie cancan.ro. Tocmai de aceea, liderul romilor a fost, timp de cinci mandate, consilier judetean, promovând mereu în consiliile locale de la Vaslui, Bârlad, Husi sau alte consilii din judet oamenii cei mai buni si mai profesionisti din partida romilor, potrivit Antena 3.

Sunt numeroase exemple de lideri ai romilor ajunsi consilieri locali, cu ajutorul lui Țâru. Alti romi, cu carte multã si studii universitare, au fost promovati în institutii importante din judet, cum este Prefectura, unde Florin Rumanescu reprezintã de foarte multi ani etnia romã si prezintã la nivel de prefecturã problemele romilor din aceastã zonã. Ultimii ani de viatã ai lui Ilie Țâru au fost marcati de grave probleme de sãnãtate, pentru cã liderul romilor prezenta tot felul de afectiuni, care în timp se acutizaserã.

Copilul sãu l-a vegheat aproape non-stop, la fel ca si sotia sau cei apropiati, rugându-se la Dumnezeu pentru o minune. Însã, Ilie Țâru a plecat la Judecata Domnului, împãcat cu ideea cã lasã în urmã o mostenire politicã importantã, care trebuie continuatã.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel