Doliu în lumea interlopă. A murit Fane Spoitoru

Doliu în lumea interlopă, după ce Fane Spoitoru, unul dintre cei mai respectaţi lideri din ultimii 30 de ani, a murit în această dimineaţă, la vârsta de 56 de ani, scrie spynews.ro.

Pe numele său real Ion Titișoru, Fane Spoitoru suferise un accident vascular cerebral şi se afla internat într-o clinică din Israel.

Cu ani în urmă, Fane Spoitoru, născut pe 5 iunie 1959, în cartierul Dudești, din București, a fost diagnosticat cu o boală gravă şi a fost operat la Constanţa, de acelaşi medic care i-a salvat viaţa şi în anii '90, când a fost împuşcat de poliţistul Nelu Florea, plutonierul căruia Spoitoru i-a tăiat mâna cu o sabie ninja.

În urma operaţiei de la Constanţa, Fane Spoitoru a căpătat o infecţie puternică la plămâni şi a fost internat, din nou, într-un spital privat din Bucureşti. Ulterior, acesta a plecat în Israel, unde medicii l-au pus pe picioare şi se părea că acesta trăieşte o a doua tinereţe. 

[citeste si]

Într-un interviu acordat în urmă cu 15 ani pentru evz.ro, Fane Spoitoru povestea cum la 13 ani s-a apucat de box, trecând pe la mai multe cluburi: Progresul, Rapid, Olimpia Constructorul, Steaua. În 1977 a fost înjunghiat la o nuntă, iar după ce s-a însănătoșit s-a angajat ca muncitor la Gostat și, ulterior, la Intreprinderea Prestari Servicii (IPS).

"Cum m-am lăsat de box, au început belelele. Eu am crescut în anturajul mai puțin sănătos de pe Calea Moșilor, dar am învățat un lucru: pentru mine prietenia este sfântă", declara Fane Spoitoru.

A fost arestat de mai multe ori, în total petrecând 12 ani în închisoare înainte de 1989.

În perioada 1990-1991 a făcut afaceri în Germania, iar cu banii câștigați acolo a cumpărat „Cafeneaua Veche", din București, și a deschis o linie de taxiuri. 

"Niciodată n-am avut prieteni cu adevărat și nici nu cred că o sa am. Mulți s-au folosit de numele meu pentru multe lucruri murdare", mai spunea Fane Spoitoru în interviul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel