Doliu în lumea finanțelor: Roberto Marzanati a murit

Bacherul italian Roberto Marzanati, unul dintre oamenii cheie Băncii Transilvania şi vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al acestei bănci, a încetat din viaţă.

Roberto Marzanati a fost între 1993 şi 2010 consultant senior la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar din 2001 a devenit vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, scrie zf.ro.

Marzanati a fost trimis de BERD - unul dintre cei mai mari creditori ai României - să-i supravegheze noua investiţie: achiziţia a 15% din Banca Tran­sil­va­nia, pentru care plătise 6,2 mil. dolari, bani destul de mulţi la vremea respectivă. Atunci Banca Tran­sil­vania, care nici nu era în top 10, fuse­se evaluată la 41 mil. dolari.

Împreună cu Horia Ciorcilă, unul dintre fonda­tori şi apoi preşedintele băncii până acum, au schim­bat strategia băncii şi-au adus la conducerea executivă pe Robert Rekkers, un olandez care fusese trimis la Bucureşti să conducă operaţiunile din România ale băncii olandeze ABN Amro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel