Doliu în lumea filmului

Marion Hänsel
Marion Hänsel

Cineasta belgiană Marion Hänsel, care a adus-o pe Jane Birkin în ''Dust'' şi a primit pentru acest film Leul de Argint la Mostra de la Veneţia în 1985, a murit luni la vârsta de 71 de ani, au scris marţi media belgiene, citate de AFP. 

Această adaptare a romanului autorului sud-african J.M. Coetzee, laureat cu premiul Nobel pentru literatură, a contribuit în mare măsură la notorietatea lui Marion Hänsel, descrisă drept o cineastă a intimului. Doi ani mai târziu, ea a adus pe ecran romanul Les Noces barbares, al autorului francez Yann Queffélec, recompensat cu premiul Goncourt în 1985.

Născută în februarie 1949 la Marsilia (sudul Franţei), cu tată din Anvers, formată parţial la Actor's Studio din New York, Statele Unite, realizatoarea, pe numele său real Marion Ackermans, a fost influenţată foarte mult de apă, în special de mare, şi elementele acesteia.

Ea propune călătorii interioare în exterior', a scris marţi cotidianul belgian Le Soir. Şi-a început cariera ca actriţă de comedie, obţinând câteva roluri mici, în special cu Agnes Varda în L'une chante, l'autre pas (1977), a relatat La Libre Belgique. Aflată în spatele a aproximativ cincisprezece lungmetraje, Marion Hänsel a semnat, de asemenea, anul trecut un fel de autoportret, intitulat Il était un petit navire, împletind cu poezia imagini din arhivele personale, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel