DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar

DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar / Foto: Pixabay
DOLIU în lumea filmului. A murit Emi Wada, premiată cu Oscar / Foto: Pixabay

Este doliu în lumea filmului după ce a încetat din viaţă creatoarea de costume Emi Wada, premiată cu Oscar.

Creatoare japoneză de costume Emi Wada, care a câştigat un Oscar pentru creaţiile sale din filmul "Ran" din 1985, regizat de Akira Kurosawa, a încetat din viaţă la vârsta de 84 de ani, a informat presa locală duminică, citând un anunţ al familiei designerului, relatează Agerpres, citând Reuters.

Wada a decedat pe 13 noiembrie, iar o slujbă religioasă a fost organizată în prezenţa familiei şi a prietenilor apropiaţi, conform relatărilor. Nu a fost menţionată cauza decesului.

Cine a fost Emi Wada



Născută la Kyoto, Wada a început să lucreze în timpul perioadei de studenţie la Universitatea de Arte din Kyoto. Alături de activitatea de designer în lumea cinematografiei, ea a creat de asemenea costume pentru producţii de teatru şi dans.

Pe lângă colaborarea cu Kurosawa, Wada a realizat costume pentru numeroase filme internaţionale, inclusiv "Prospero's Books" (1991) în regia lui Peter Greenaway şi producţiile "Hero" (2002) şi "House of Flying Daggers" (2004), regizate de Zhang Yimou.

Ea a continuat să lucreze după împlinirea vârstei de 80 de ani, creând costume pentru "Love After Love", regizat de Ann Hui, care a avut premiera în 2020 la Festivalul Internaţional de Film de la Viena.

Doliu în lumea filmului. Actorul a jucat și în "Air Force One"

Actorul american Dean Stockwell, cunoscut pentru rolurile din filmul "Dune" și serialul "Capcana timpului", a murit la vârsta de 85 de ani. Artistul, pe numele lui complet Robert Dean Stockwell, a murit în somn.

Cu o carieră de aproape 70 de ani, Dean Stockwell a avut roluri principale în serialul "Capcana timpului - Quantum Leap" și în filmele "Dune", "Air Force One" și "Blue Velvet".

Dean Stockwell s-a născut în martie 1936 și și-a început cariera din timpul copilăriei, iar prima sa apariție într-un film a fost în 1945. Cel mai faimos rol al lui Stockwell a fost cel al amiralului "Al" Calavicci în serialul SF "Quantum Leap" (Capcana timpului), care a rulat timp de cinci sezoane, între 1989 și 1993. 

Pentru acest rol, Dean Stockwell a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur, el câștigând și un premiu la Globurile de Aur din 1990 pentru rol secundar într-un serial TV. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel