Doliu în lumea artistică din România: Actriţa Leonie Waldman-Eliad a murit

Actrița Leonie Waldman-Eliad, considerată steaua cântecului evreiesc din România, a încetat din viață, la vârsta de 83 de ani, a anunțat vineri Teatrul Evreiesc de Stat, în cadrul unui comunicat de presă, potrivit Agerpres.

 
 

Înmormântarea va avea loc duminică, 16 august, ora 11,00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din București.

"Întreaga viață și carieră a doamnei Leonie Waldman-Eliad a fost dedicată scenei Teatrului Evreiesc de Stat, debutând în anul 1948 și slujind teatrul până în ultima clipă a vieții sale", se arată în comunicatul citat.

Leonie Waldman-Eliad, absolventă a Conservatorului Pergola, a fost o continuatoare a tradiției teatrului idiș din România. A interpretat peste 120 de roluri în teatru și film, iar alături de orchestra teatrului a imprimat "Cântați cu mine!" — un disc de o înaltă valoare artistică, care a scos în evidență o voce inconfundabilă, se arată în comunicatul Teatrului Evreiesc de Stat.

De asemenea, Uniunea Teatrală din România — UNITER își exprimă profunda tristețe la dispariția celei care a fost actrița Leonie Waldman-Eliad, steaua cântecului evreiesc din România.

Leonie Waldman-Eliad a putut fi văzută pe scenă, până de curând, în producțiile Teatrului Evreiesc de Stat: "Motke hoțul", "Purimșpil — o comedie", "Mazl tov... and justice for all!", "Dușmancele, o poveste de iubire", "Dinastia Efros", "Stele rătăcitoare", "Nuntă cu divorț" și "Un rege Lear evreu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel