Doliu în cinematografie: Caroline Aherne a murit la 52 de ani

Scriitoarea și actrița britanică Caroline Aherne a murit la vârsta de 52 de ani în locuința sa din Timperley, ținutul Greater Manchester (nord-vestul Angliei), în urma unei forme de cancer la plămâni, scrie BBC News ediția online.

Actrița declarase în urmă cu doi ani că suferea de cancer la plămâni, după ce anterior avusese o formă de cancer la retină și a urmat un tratament îndelung pentru cancer la vezică.

Caroline Aherne a trecut din păcate în neființă, după o luptă curajoasă cu cancerul, a transmis publicistul acesteia Neil Reading.

Suntem profund întristați de vestea morții lui Caroline, a transmis directorul general al BBC Tony Hall, potrivit Agerpres.

A câștigat în 2000 premiul BAFTA pentru cel mai bun rol într-o comedie pentru The Royle Family, serialul de televiziune obținând de-a lungul anilor patru premii BAFTA și patru distincții British Comedy Awards la ediția din 1999. Caroline Aherne a studiat teatrul la universitatea din Liverpool și primul său loc de muncă a fost la BBC. A devenit cunoscută cu rolul din The Mrs. Merton Show (1995-1998), serial care a câștigat un premiu BAFTA și două premii British Comedy Awards. The Fast Show (1994-2014), Strange Hill High (2013-2014) sau rolul Sheila în câteva episoade ale seriei After Hours sunt alte câteva proiecte de televiziune în care Caroline Aherne și-a pus în valoare talentul de actor de comedie. A scris printre altele Dossa and Joe, producție BBC 2 în 2002, scenariul pentru The Fattest Man in Britain (2009), iar alături de Jeff Pope a realizat scenariul pentru sitcomul The Security Men (2013) pentru rețeaua ITV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel