Doliu în Argentina. A murit fostul preşedinte Carlos Menem

Doliu în Argentina. A murit fostul preşedinte Carlos Menem
Doliu în Argentina. A murit fostul preşedinte Carlos Menem

Fostul preşedinte argentinian Carlos Menem, care s-a aflat la putere în perioada 1989-1999, a murit duminică într-o clinică din Buenos Aires, la vârsta de 90 de ani, au relatat agenţia naţională de presă Telam şi alte media, preluate de AFP. 

'În timpul dictaturii (1976-1983), a fost persecutat şi închis', a subliniat actualul preşedinte al Argentinei, Alberto Fernandez, într-o postare pe Twitter, transmiţând condoleanţe familiei. Senator din 2005, Carlos Menem a fost spitalizat de mai multe ori în ultimele luni.

La 29 decembrie, el nu a putut participa la votul din Senat asupra legii privind avortul, din cauza spitalizării. Originar din provincia La Rioja (nord-vest), Carlos Menem a condus Argentina timp de zece ani, din 1989 până în 1999, şi a dus o politică neoliberală. În respectiva perioadă, el a instaurat 'convertabilitatea', fixând rata de schimb peso-dolar la paritate. Moneda naţională a suferit o devalorizare puternică în timpul crizei economice istorice care a urmat.

Fostul şef al statului a avut trei copii proveniţi din două căsătorii, prima cu Zulema Yoma, iar a doua cu o fostă Miss Univers chiliană, Cecilia Bolocco. A făcut obiectul unei anchete judiciare în mai multe afaceri de corupţie, dar nu a fost niciodată condamnat.

Plasat în arest provizoriu la domiciliu în 2001 într-un caz de contrabandă cu arme spre Croaţia şi Ecuador, a fost eliberat câteva săptămâni mai târziu în urma unei decizii a Curţii Supreme de Justiţie şi în cele din urmă a fost achitat din cauza duratei excesive a procedurii judiciare, care s-a întins pe 25 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel