Doina Mihăilă: Nu pot decât să îi admir pe medicii slovaci. La noi nu va exploda niciodată mămăliga

doina mihaila
doina mihaila

Doina Mihăilă, preşedintele Sindicatului Medicilor de Familie, consideră că iniţiativa medicilor din Slovacia este una de admirat dar în acelaşi timp regretă faptul că la noi nu s-ar putea întâmpla niciodată aşa ceva. Ea susţine că medicii români sunt total dezbinaţi din cauza invidiei care există între diferitele specialităţi şi tocmai de aceea nu există solidaritate. Şansele ca medicii români să profite de situaţia din Slovacia sunt foarte mici pentru că nu cunosc limba şi au oferte mult mai bune din Franţa sau Germania.

"Nu pot decât să îi admir pe medicii din Slovacia. Deşi sunt la fel ca şi noi, o fostă ţară socialistă, au înţeles foarte bine ce înseamnă să îşi apere un drept. Mi-aş dori ca şi la noi să fie la fel dar din păcate nu se poate, nu avem cum. Castra noastră a medicilor este una foarte dezbinată. Medicii se invidiază între ei, diferitele specialităţi se invidiază. Nu este doar o problemă a medicilor, aşa este structura noastră ca popor, nu ştim să fim uniţi când este nevoie. Atunci când unii se luptă pentru un drept ceilalţi stau, se uită şi îşi zic: lasă că luptă ăia şi pentru mine. De aceea nu vom obţine niciodată nimic", a declarat pentru DeCe News Dr. Doina Mihăilă.

Ea apreciază situaţia din Slovacia ca fiind una destul de gravă, dar necesară în acest moment. "Dacă ne uităm în jur toţi obţin ceea ce vor. Uite grecii de exemplu. Toţi stăteau la taverne, duceau o viaţă foarte bună, dar când au simţit că se strică au ieşit în stradă şi întreaga Europă este nevoită să îi asculte, ba chiar să îi şi ajute".

Situaţia din Slovacia nu va putea fi exploatată de medicii din România pentru că nu vor pleca niciodată acolo. "Au ei oferte mult mai bune din Franţa, Germania sau Marea Britanie. De ce să meargă în Slovacia când în Occident sunt salarii mult mai mari. Ca să plece în Slovacia e ca şi cum i-ai spune unui medic din Germania să vină puţin prin România. Nu vor face asta niciodată", a mai spus Mihăilă.

Citeşte şi:

Demisie în bloc a medicilor din Slovacia. Stare de urgență în 12 regiuni

PROTEST EXTREM: toţi cei 11.820 MEDICI DE FAMILIE vor depune actele pentru PLECAREA ÎN STRĂINĂTATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel