Doi turiști americani au fost amendați pentru că au stricat Treptele Spaniole din Roma. Restaurarea costă zeci de mii de euro

Sursă foto: Facebook (Polizia Roma Capitale)
Sursă foto: Facebook (Polizia Roma Capitale)

Un turist american a stricat istoricele trepte spaniole din Roma, urcându-se cu un scuter pe ele. 

Doi turiști americani au fost amendați și excluși pentru scurt timp din centrul istoric al Romei după ce au deteriorat Treptele Spaniole din oraș cu scutere electrice. Incidentul, care a fost surprins de camerele de supraveghere, a avut loc la mai puțin de o lună după ce un bărbat saudit a fost arestat pentru că ar fi condus o mașină sport Maserati închiriată prin același loc, punct de reper din secolul al XVIII-lea, provocând pagube.

Poliția a spus că turiștii, în vârstă de 28 și 29 de ani, au fost opriți de o patrulă în jurul orei 2:45, ora locală, pe 3 iunie, după ce un scuter a fost aruncat pe treptele cunoscute și sub numele de Trinità de Monti, scrie CNN

”Câțiva turiști americani au aruncat un scuter de trei ori pe treptele din Trinità dei Monti, avariand a treia până la ultima treaptă de travertin a celei de-a doua rampe de pe lateral spre urcușul San Sebastianello”, se arată într-o declarație a Superintendenței Capitoline a orașului, transmisă de Biroul de patrimoniu cultural.

Cei doi nu mai au voie timp de câteva zile în arealul monumentului istoric

Incidentul a dislocat o bucată de marmură de 10 centimetri, iar costul restaurării se ridică la 25.000 de euro. Cei doi turiști au fost amendați cu 400 de euro fiecare, „în conformitate cu prevederile Regulamentului Poliției Urbane”, a spus poliția.

Femeia a fost pusă sub acuzare pentru pagube aduse unei proprietăți monument, deoarece la un moment dat a aruncat în mod deliberat scuterul pe care îl conducea pe scări, a spus poliția. Celor doi li sa interzis să viziteze zona din jurul treptelor timp de două zile, a declarat poliția.

În mai, poliția de frontieră a reținut un bărbat saudit în vârstă de 37 de ani pe aeroportul internațional din Milano, după ce a condus un Maserati închiriat pe scările de piatră și apoi abandonat. Mașina a provocat daune la două trepte și ”cioburi răspândite, zgârieturi, abraziuni”.

Două turiste americane dau în judecată un bar din Mykonos

Turistele, de origine americană, nu s-au lăsat călcate în picioare în ceea ce trebuia să fie o vacanță ideală și, după ce informația a făcut înconjurul lumii, au dat și-n judecată beach barul. 

Brenda Moulton și fiica ei, de 19 ani, Kaylea, vizitau plaja Platis Gialos când, după cum acuză, au fost ”ademenite” de către reprezentanții barului. Odată convinse să fie clientele barului, cele două turiste din America au fost convinse și să-și cumpere băuturi, dar și mâncare, în final nota de plată fiind de 600 de euro. 

”Un angajat al unui dintre restaurantele de pe plaja Platis Gialos a sărit în fața noastră și a început să ne spună insistent: Stați aici, stați aici!” a povestit Brenda Moulton pentru Proto Thema. 

Cele două femei s-au lăsat convinse și au consumat câte un cocktail Mojito și o farfurie cu picioare de crab. Au fost șocate când au primit nota de plată de 520,80 euro plus o șpagă obligatorie de 80 de euro. 

Moulton a spus că a refuzat să plătească nota și a spus clar staff-ului că ”două Mojito și două picioare de crab n-au cum costa 600 de euro”.  Ea a acuzat că un angajat al restaurantului a amenințat-o că dacă nu va plăti nota îi va fi refuzată plecarea în SUA. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel