Doi transsexuali au fost torturați până la moarte

Doi transsexuali au fost omorâți, iar alți 11 sunt încă reținuți de poliție. Activiștii pentru drepturile omului din Pakistan vor lămurirea situației din Arabia Saudită. 

Două persoane transsexuale au fost ambalate în saci, bătute cu bețe și torturate până la moarte, potrivit activiștilor pentru drepturile omului, informează cotidianul britanic The Independent.

 Poliția ar fi ucis o persoană în vârstă de 35 de ani pe nume Amna, și pe Meeno,de 26 de ani, ambii pakistanezi, după ce au făcut raiduri la o casă în Arabia Saudită, arestând și alte 35 de persoane transsexuale.

Activiștii din Pakistan cer clarificări din Arabia Saudită despre aceste decese și despre cele 22 de persoane care, conform relatărilor, se află încă în stare de arest. „Vrem informații deoarece în acest moment aceasta este o situație foarte confuză și mulți oameni din comunitatea transsexualilor din Arabia Saudită se simt speriați”, a declarat Qamar Naseem, un activist pentru feminism și pentru drepturi sociale din grupul Blue Veins (Venele albastre), pentru The Independent.

[citeste si]

„Ei nu sunt tratați în mod echitabil, chiar de către reprezentanții dreptului penal din Arabia Saudită, și nu este vorba doar despre oameni din Pakistan, este vorba despre oameni din diferite părți ale lumii.”

Cei aflați în arestul poliției au fost reținuți pentru că s-ar fi travestit și pentru că ar avea relații homosexuale în Riyadh. Homosexualitatea este pedepsită cu moartea, iar orice fel de operație de schimbare de sex este ilegală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel