Doi tineri au rămas blocaţi pe un traseu de alpinism din Bucegi

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / Salvamont Bușteni
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook / Salvamont Bușteni

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit pentru salvarea a doi tineri care au rămas blocați pe un drum montan. Intervenția a durat peste șase ore. 

Doi tineri care au rămas blocaţi, vineri seara, pe un traseu de alpinism din masivul Bucegi au fost recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de peste şase ore, scrie Agerpres.           

Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Buşteni, cei doi au rămas blocaţi în zona Acul Mare din creasta Morarului.        

Au sunat după ajutor 



"Aceştia încercau să parcurgă la urcare creasta Morarului şi, după ce au coborât în rapel Acul Crucii, au început următoarea ascensiune, dar undeva la jumătatea peretelui nu au mai găsit pitoanele de asigurare şi capul de coarda a rămas blocat. La ora 22:45 au fost nevoiţi să sune după ajutor", precizează sursa citată.         

La intervenţia de recuperare au participat salvatori din Buşteni, Prahova şi Azuga, acţiunea finalizându-se la ora 5:20.          

Citește și: Capra neagră cu... doi iezi, filmată în Bucegi

O capră neagră cu doi iezi şi nu trei ca în povestea lui Ion Creangă a fost filmată în Bucegi.        

"Capra neagră cu...doi iezi în Parcul Natural Bucegi. De fapt, cu două generații de iezi, unul de un an, este deja pe picioarele lui, la propriu, iar al doilea, născut recent, este dependent de laptele mamei lui, așa cum se poate observa în imaginile superbe filmate de colegii noștri Vali Bălan și Răzvan Pință", transmite Romsilva.                                       

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Caprele negre trăiesc în ciopoare, grupuri de până la 30 de exemplare, conduse de femele în vârstă și cu experiență. Masculii trăiesc în grupuri separate. Femelele pot avea până la trei iezi, iar aceștia ating maturitatea la trei ani. În cadrul grupului, o capră neagră veghează tot timpul pentru a preveni atacurile prădătorilor. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, explică cei de la Romsilva.                                          

Vezi imagini inedite cu animalele, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel