Doi tigri salvaţi în Germania au fost relocaţi în Africa de Sud

Doi tigri salvaţi în Germania au fost mutaţi într-un sanctuar din Africa de Sud, unde urmează să-şi petreacă restul vieţii deoarece nu pot fi eliberaţi în sălbăticie, a anunţat joi organizaţia pentru protecţia animalelor Four Paws, relatează dpa, citează Agerpres.

"Din păcate, povestea lui Bela şi a lui Sharuk este unul dintre numeroasele exemple despre cum comerţul cu tigri este scăpat de sub control", se arată într-un comunicat. "Reproducerea şi comerţul cu tigri sunt permise în întreaga Uniune Europeană şi în multe alte ţări", afirmă organizaţia.

Cei doi tigri s-au născut în 2014 în grădina unui proprietar privat din Germania, care a fost obligat să renunţe la animale pentru că nu a respectat condiţiile minime de creştere a acestora, a spus Four Paws. Un frate al celor doi tigri, Imara, nu a supravieţuit.

Bela şi Sharuk au petrecut mai mult de patru ani într-un sanctuar din Germania înainte de a fi transferaţi la Sanctuarul Lionsrock Big Cat din Africa de Sud, deşi tigrii nu sunt originari din Africa.

"Un tigru în Africa de Sud poate părea ciudat, însă când şti povestea individului, uneori chiar are sens", a declarat Fiona Miles, director al Four Paws din Africa de Sud.

"Bela şi Sharuk s-au născut într-o grădină din Germania, un loc în care în mod clar tigrii nu au ce căuta", a adăugat ea. "La Lionsrock, noi le oferim un cămin care le asigură liniştea, siguranţa şi confortul, într-un mediu care îi ajută să se simtă mai în largul lor", a mai spus Fiona Miles.

Organizaţia Four Paws a iniţiat o petiţie, semnată până în prezent de peste 210.000 de persoane, prin care a solicitat Comisiei Europene să interzică comerţul cu tigri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel