Doi ruși mobilizați au murit la punctul de formare din Novosibirsk

Doi ruși mobilizați au murit la punctul de formare din Novosibirsk / Foto: Pixabay, de Zack Culver
Doi ruși mobilizați au murit la punctul de formare din Novosibirsk / Foto: Pixabay, de Zack Culver

Doi ruși mobilizați au murit la punctul de formare din Novosibirsk.

Oamenii legii investighează circumstanțele morții a doi cetățeni ruși mobilizați pe teritoriul punctului de formare a personalului de la Școala superioară de comandă militară din Novosibirsk, a declarat reporterilor Nina Shalabayeva, avocatul regional pentru drepturile omului, scrie Interfax.

"Da, a murit o altă persoană. Autoritățile competente investighează împrejurările", a spus aceasta, răspunzând la o întrebare despre moartea a doi ruși mobilizați pe teritoriul punctului de control.

Potrivit acesteia, cadavrul primului dintre ei a fost descoperit pe 4 octombrie, al doilea - în noaptea de vineri, 7 octombrie. Shalabayeva nu a precizat din ce regiuni erau cei găsiți morți sau care ar putea fi cauzele deceselor.

De ce Putin nu le taie calea rușilor care fug de mobilizare. Vasile Dîncu, ipoteză: Este și cea mai bună modalitate prin care poți infecta mediul din alte țări cu spioni

Peste un milion de ruși au fugit deja de mobilizarea lui Putin în alte țări. Mulți s-au întrebat cum de liderul de la Kremlin nu a intervenit și de ce nu  închis granițele pentru a-i opri. În timp ce unii au lansat ideea potrivit căreia plecarea acestor ruși i-ar fi convenabilă lui Putin pentru că astfel pleacă, de fapt, cei care se opun regimului său, Vasile Dîncu lansează o altă ipoteză. Potrivit ministrului Apărării, acest exod al rușilor poate fi o oportunitate pentru Kremlin să își înfiltreze spioni în alte țări.

"Din perspectiva strategului și a analizelor strategice, este și cea mai bună modalitate prin care poți infecta mediul din alte țări, din țări care pot să devină adversare, cu spioni, cu sabotori, deci cu oameni care nu sunt neapărat veritabili refugiați. Sigur, majoritatea sunt refugiați, este clar, dar faptul că unele țări au închis granițele, inclusiv Finlanda acum vreo 2-3 zile a închis granița, s-a datorat și acestui fapt. Nu știm printre cei care au plecat câți sunt trimiși și câți sunt veritabili oameni care vor să fugă din calea războiului pentru că la ei nu aveau o amenințare chiar așa cum a fost în cazul Ucrainei. În cazul Ucrainei putem să înțelegem că este vorba despre oameni care cu adevărat fug din fața morții. Atunci când fugi de recrutare nu este chiar așa mare pericolul și există posibilitatea ca unele țări să oprească intrarea refugiaților sau să îi trieze mut mai atent", a spus Vasile Dîncu. Vezi mai mult AICI.

Polonia nu-i va adăposti pe ruşii care fug de mobilizarea parţială din ţara lor

Polonia a precizat vineri că nu va adăposti ruşi care încearcă să fugă de mobilizarea parţială din ţara lor, după ce unii tineri ruşi s-au grăbit spre frontiere pentru a scăpa de măsura anunţată miercuri de preşedintele Vladimir Putin, transmite DPA.

"Nu vom permite unui grup de ruşi să intre în Polonia în mod generalizat, nici măcar acelora care susţin că ei fug de mobilizare", a declarat viceministrul de interne polonez Maciej Wasik pentru postul public de radio.

Citând securitatea naţională a Poloniei, el a spus că nu va exista o deschidere a frontierei pentru a ajuta bărbaţii ruşi.

"Doar în cazuri individuale, atunci când un cetăţean rus poate dovedi că este supus torturilor sau persecuţiilor din motive politice în Rusia", se vor putea aplica regulile privind azilul în Polonia şi persoana respectivă ar putea obţine protecţie, a adăugat Wasik. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel