Doi români din Canada au descoperit, la 50 de ani, că sunt fraţi gemeni. Locuiau la 30 de minute unul de altul. Copiii lor poartă același nume

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

 Dacina Crasnanic şi Traian Alexandru, doi români în vârstă de 50 de ani au descoperit că sunt frați. Aceștia au fost abandonați la naștere și adoptați de familii diferite.

 

Fără să ştie unul de altul, în prezent locuiau amândoi în Canada, la 30 de minute de mers cu maşina unul de celălalt. Ambii rezidenţi în Canada, nu s-au cunoscut niciodată până când fiecare a efectuat în mod independent testele ADN "23andMe", din dorința de a cunoaște istoricul de sănătate al familiei lor.

După cum relatează CBC, nici unul dintre ei nu a descoperit informaţii importante despre ceea ce căutau, dar ambii au primit cu siguranţă surpriza vieţii lor, deoarece rezultatele testelor au dezvăluit că sunt fraţi gemeni.

La scurt timp după ce a obţinut rezultatele testelor ADN, Alexandru i-a trimis Dacinei un mesaj pe reţelele de socializare, în Ajunul Crăciunului din 2021. Câteva zile mai târziu, s-au întâlnit pentru prima dată.

"Nu-mi venea să cred"

"La început, părea ireal. Ştiam că este real, dar încă nu-mi venea să cred", a mărturisit Dacina. Cu cât îşi aminteau mai mult despre trecutul lor, poveştile lor de viaţă sunau la fel.

Dacina a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată în tufişurile din afara clădirii. Dar ea a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanţă în certificatul său de naştere. Împreună cu soţul ei s-au mutat în Canada, în anul 1990.

La rândul său, Alexandru era major când mama lui i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat după ce cineva l-a abandonat în copilărie. "Cineva din armată era în drum spre serviciu şi a văzut ceva. Eram aproape de o ghenă de gunoi, în aer liber", a mărturisit el, scrie Rador, citând rotalianul.com.

Soldatul care l-a descoperit pe Alexandru l-a adus la sediul poliţiei din localitate, iar mama lui, al cărei frate era căpitan la poliţie, l-a luat în grija ei, a spus el pentru CBC. Fosta soţie împreună cu fiul lui Alexandru s-au mutat în Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei sale, iar Alexandru a petrecut câţiva ani buni plimbându-se între Canada şi România, înainte de a se stabili la Toronto în anul 2008.

Copiii lor poartă același nume

Asemănările însă nu se opresc aici. Dacina şi Alexandru au fiecare câte un fiu major care poartă numele de Victor. Victor Crasnanic urmează Universitatea Metropolitană din Toronto, pe care a absolvit-o deja Victor Alexandru, fiul fratelui ei. Cei doi fii s-au apropiat foarte mult de când părinţii lor s-au reconectat.

Traian Alexandru a recunoscut că mutarea în Canada după împlinirea vârstei de 40 de ani a fost o provocare pentru el, deoarece nu avea mulţi prieteni aici, dar găsirea unei noi familii înseamnă totul pentru el. Dacina a mărturisit că şi-ar fi dorit ca ea şi fratele ei să se fi putut cunoaşte de când erau copii, dar niciodată nu este prea târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel