Doi români au sustras 34.000 de euro dintr-un restaurant, în Austria: cei doi și-au aflat pedeapsa 

Doi români au sustras 34.000 de euro dintr-un restaurant, în Austria. Cei doi și-au aflat pedeapsa
Doi români au sustras 34.000 de euro dintr-un restaurant, în Austria. Cei doi și-au aflat pedeapsa

Un român, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat, vineri dimineață, la 16 luni de închisoare de către Tribunalul Regional Feldkirch. Potrivit instanței, cu puțin timp înainte de Crăciun, el și un complice au pătruns într-un restaurant din Bregenz, de unde au furat două seifuri. Complicele său a fost deja condamnat.  

Potrivit rechizitoriului, cei doi români au forțat mai întâi ușa de la intrarea din spate a unui bloc de locuințe cu o rangă sau o șurubelniță. În restaurant, au smuls din perete două seifuri . Cu toate acestea, autorii jafului au eșuat la un al treilea seif, potrivit rezultatelor anchetei.

Proprietarului restaurantului  declarat că cele două seifuri furate conțineau 34.000 de euro. Un sfert din această sumă, adică aproximativ 8.500 de euro, erau încasările zilei. Restul banilor erau împărțiți în mai multe plicuri. Mai mult de 25.000 de euro fuseseră economisiți pentru achiziționarea unei mașini, relatează vorarlberg.orf.at

Citeste si: Trei români, arestaţi în Franţa. Escrocau turişti la Turnul Eiffel

În fața instanței, românul și-a recunoscut fapta, dar a declarat că a furat doar 2.000 de euro, pe care i-a împărțit apoi cu complicele său. Cu toate acestea, judecătorul nu l-a crezut. Se presupune că cele două seifuri au fost sparte într-un apartament și apoi aruncate în râul Dornbirner Ache, unde au fost găsite de poliție.

 

Românul, arestat și extrădat în România


Românul, de 27 de ani, a fost condamnat, vineri, la 16 luni de închisoare. Complicele său fusese deja condamnat la un an de închisoare. Acesta fusese arestat de poliția din Vorarlberg, în timp ce bărbatul  se întorsese în România, imediat după comiterea crimei, pentru a sărbători Crăciunul cu familia sa. A fost arestat în România și extrădat în Austria.

Nu rata si: Români condamnați în Austria pentru furt de seifuri, furt de camioane și trafic de persoane

Sentința a fost mai severă pentru el, deoarece fusese, deja, condamnat de două ori în România, pentru furt și tâlhărie. De asemenea, bărbatul a fost închis  timp de mai mulți ani. Potrivit motivării sentinței, românul a trebuit să execute cu patru luni mai mult decât complicele său, deoarece nu a învățat nimic din condamnările anterioare. Acuzatul a acceptat verdictul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel